lauantai 29. kesäkuuta 2013

Tomas 9 & 10 kuukauttaNukkuminen:
Tomas nukkuu täysiä öitä klo 20(21)-7(8), Tomas nukkuu meillä siis omassa huonessaan kiltsti. Omahuone on meidän vanhempien huonetta vastapäätä.
Välillä nukkamaan meno on haastaavampaa jolloi me nukutamme Tomaksen tassuttelemalla, aika tassutteluun kuluu vaihtelevasti. Normaalisti Tomas nukahtaa itsekeseen omaaan sänkyynsä, ensin leikkien sammakko unilelullaan.


Syöminen:
Tomas syö aamupalan 8.30, lounaan 12.00, välipalan 15.00, päivällisen 18.00 ja iltapalan 20.00.
Tomas syö pääasiassa kaikkea, lukuunottamatta kukkakaalia ja banaania. Banaani on meillä kiellettyjen aineiden listalla 8kk(?) iässä todetun allergian vuoksi. Kukkakaali taas ei kelpaa jostain kumman syystä.

Tomaksen lempparit ovat: parsakaali, porkkana, bataatti, kana, tomaatti ja paprika, sekä riisi. Erityistä herkkua on viinirypäleet, mansikka ja mustikka. Juomana Tomas juo vaihtelevasti vettä ja maitoa(korviketta). On tomas jo saanut satunnaisesti tavallistakin maitoa pieniä määriä.

Leikit:
Tomas tykkää leikkiä palloilla ja autoilla, kiipeillä, availla laatikoita, pomppia ja tanssia. Sekä -läträtä vedellä. Uiminen on kaikista kivointa, vannassa Tomas istuu kylvyssä ja haluaa välttämättä suihkun päälle.


Sanat:
Pohdittiin juuri eilen illalla, että mitä sanoja Tomas osaakaan sanoa.Nämä nyt muistuivat mieleen.
 • Äiti = äiti
 • Ishi/iti/isi = isi
 • hauva/hauvau = Koira
 • vauuva/vaaaava = vauva (nukke vauva :D)
 • eieieiei= ei
 • hei = hei

Tomas yrittää kovasti sanoa myös muutamaa muuta sanaa, ne tulevat satunnaisesti:
 •  iini =kiinni, 
 • allo=pallo, 
 • mammamma=maito(tämä tulee monta kertaa päivässä)
Tomas ei kuitenkaan sano pyydettäessä lähes mitään. Mutta kun kysyy missä jokin on, osaa poika osoittaa oikeaan paikkaan, myös Laylaa Tomas etsii aamusin ja kävelee asuntoa ympäri ja huhuilee hauvaa.

Ehkä söpöin tilanne, jossa Tomas tänään sanoi äiti, oli kun siirryin sängyssä kauemmas pojasta, ja poika ponkaisi pystyyn ja hivuttautui kainoloon ja sanoi samalla "äiti". Arvatkaa suliko sydän.

Hampaat:
1 hammas alhaalla edessä, toinen tulossa viereen. Tomas tykkää hurjasti hampaan pesusta.


Viimeisimpiä taitoja:
Kävely, kiipeäminen sohvalle, isompien kynnysten yli meneminen seisovillaan, oikein alas laskeutuminen sohvalta/sängyltä, tavaroiden kerääminen oikeille paikoille, sanat, vilkutus, moikkailu eri tavoilla.

Tomas yrittää kovasti pukea itse kenkiä jalkaan, mutta ei siinä onnistu vielä. Pottailua meillä harjoitellaan edelleen.
Mielestäni hauska on myös se, että Tomas yrittää itse laittaa vaipan roskiin vaipan vaihdon jälkeen. Poika vaan ei saa itse roskista auki.

4 kommenttia:

 1. Voi Tomas <3 ja voi mun typerät yövuorot ! Tosin kohta tulee enemmän aikaa ja vähemmän töitä ja pääsen vihdoin taas teillä käymään :)

  VastaaPoista
 2. Harmi kun en tehnyt pojasta tälläisiä postauksia, aika on jo kullannut muistot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tästä toisesta voit sitten tehdä. :)

   Poista

Haleja <3