sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kävelyä

 Ihanat pienet ruttuiset jalkapohjat.

Tomas on kävellyt muutamina päivinä ilman tukea.
Loppuviikosta koin taas "ei se voi vielä kävellä"-fiiliksen.
Keskiviikkona illalla havahduin siihen kun poika vauvamaisen luontevasti otti itse askelia ilman tukea. Mitä tekee äiti-ihiminen?
Nappaa pojan syliin ja alkaa nyyhkyttämään, siinä sivussa kehuen poikaa! Poika nauraa.

Taas ensi shokista selviydyttyäni pistin pojan seisomaan parin metrin päähän sohvasta ja sohvalle läppärin. Siitähän poika vain innostui ja niin käveltiin taas ilman tukea koko matka, tämä toistui monen monta kertaa ja minäkin vaihdoin nyyhkytyksen haikeaan hymyilyyn. Täytyy myöntää, että aika se vaan kuluu, eikä sitä saa pysäytettyä.
On upeaa katsoa kun oma lapsi oppii uutta, toisaalta se on vaan niin kovin haikeaakin. Onneksi tuo muru ei paljon äidin nyyhkytyksestä välittänyt, vaan jatkoi sinnikkäästi itse harjoittelua.

Nyt kun nuita askelia on otettu pitkin kulunutta viikkoa, olen jo selviytynyt taas tuosta alku shokista, noh kohta saakin sitten juosta pikkuisen perässä. Konttaamallakin jo pelkästään pääsee kovaa karkuun.

Täytyy yrittää ottaa teille videota kävelystä, mä oon vaan aina niin häkeltynyt ja ihmeissäni kun Tomas kävelee, etten tajua lainkaan kameraa ottaa lähelle.

Nyt vain sitten harjoitellaan kävelyä Tomaksen tahtiin, saas nähdä joko syksyllä konttaus vaihtuu kävelyksi kokonaan?
Milloin teillä on otettu ensi askeleet tuetta?

9 kommenttia:

 1. Meillä neiti otti ensiaskeleensa ilman tukea 10-kuisena ja eipä siinä montaa viikkoa mennyt, kun kävely sujui jo tosi hyvin eli eiköhän Tomaskin jo kesän aikana jätä konttauksen selkeästi vähemmäksi :)

  Siinäpä onkin sitten homma pysyä pojan perässä :D Meillä neiti jo juoksee, niin saa ihan tosissaan juosta perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomas otti ekat askeleet samana päivänä ku täytti 9kk, mutta sen jälkeen oli viikon väli ettei ottanut lainkaan askelia, mutta nyt taas. :D

   Sitä odotellessa, kun vauhti vain kasvaa. :D

   Poista
 2. Ja meillä noustiin tänään ekaa kertaa vasta polvilleen ja ikää neidillä on 9 kuukautta :P

  Mutta näin ne lapset kasvaa. Kohta ne jo juoksee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen omaa vauhtiaan :)
   Niin ja kohta me saadaan juosta perässä ;)

   Poista
 3. Oman lapsen kehityksen seuraaminen on niin antoisaa! Meidän neiti on löytänyt kätensä ja oppinut kääntymään selältä vatsalleen, mikä on minulle ihan hirveän iso juttu!

  http://mbabysteps.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Mä muistan, miten sitä oikein odotti et poika lähtee käveleen. Meillä poika otti varman päälle ja lähti noin 1v olikoha n3kk iässä käveleen niinku olis kävelly ennenki :D

  VastaaPoista

Haleja <3