keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ulkoilua ja uusi taitoTänään ollaan oltu paljon ulkoilemassa, ihan vain siksi, että sää on ollut mitä loistavin täälläkin. Aamupäivällä lämmintä oli varjonkin puolella lähes 20 astetta, joten kyllä kelpasi!
Ongelmaksi nousi vain pukeutuminen, mitä ihmettä pienelle pukee päälle kun on kuitenkin todella lämmin jo. Päädytiin sitten ulkovaatteiden osalta takki+housut+tennarit+tumput+lippis yhdistelmään, siltikin tuntui, että pojalla oli kuuma.

Aamupäivästä lähdettiin ulkoilemaan ja ensin kierrettiinkin kunnon lenkki, lenkiltä suunnattiin suoraan rannalle, sillä otettiin jo kotoa lähtiessä mukaan hiekkalelut. Tomas olisi varmasti viihtynyt vaikka koko päivän tuolla rannalla. Kuitenkin piti tulla syömään ja nukkumaan kotiin.

Tomaksen herättyä lähdettiinkin taas suoraan ulos, kierrettiin taas lenkki ja lopulta kierrettiin lenkki niin, että päästiin suoraan puistoon. Kyllä tuo poika sitten nauttii keinumisesta ja muutenkin ulkona paikkojen tutkimisesta. Myös kukka, jonka isimies poimi, oli erittäin kiinnostava. Palailtiin taas kotiin joskus viiden maissa.

Illasta ei enää viitsitty lähteä ulos, vaan oltiin sisällä ja leikittiin täällä. Tomas pitkästä aikaa istui kiltisti syöttötuolissa, ei itkua, ei kitinää, ei pois pyrkimistä. Nätisti vain aukoi suuta kun lusikkaan otti ruokaa! Jee! Viime päivinä Tomas on pyrkinyt taas pitämään pienempää tai suurempaa syömälakkoa, mutta se näyttää hiljalleen painuvan unholaan.

Illan mittaan Tomas oppi myös uuden taidon, konttaamisen! Toinen jee! Tomas tuli konttaamalla omasta huoneestaan lähes olohuoneeseen saakka, mutta vaihtoikin tyylin ryömimiseen, jotta pääsi nopeammin. Loppuilta sitten harjoiteltiin konttaamista ja kun harjoittelu ei kiinnostanut, nousi Tomas vaihteeksi kävelemään sohvaa päästä päähän.

Mitä teille lukijoille kuuluu?

11 kommenttia:

 1. Vautsi vau! :)
  Meillä Josefiina ei kontannut ollenkaan, ryömi ja nousi siitä sitten tukia vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä epäilin, että Tomas ois jättäny konttamisen välistä, toisin kuitenkin nähtävästi kävi. :)

   Poista
 2. Tosi upeita kuvia!:)Ja Jee, hyvä Tomas! <3

  Täällä ongelmana myös että mitä hittua mä puen tolle likalle päälle vaunulenkeille, kauppaan yms. Välikausihaalari on liikaa, fleecepuku on liikaa, aina ihan litsmärkänä..Hankalaa!

  Mä en malttais odottaa että Nea kasvaa ja päästään jo keinumaan ja puistoilemaan yms..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää pukeminen on varmaan ainainen ongelma ainakin mulla. :D Sillo viime elokuussakin olin ihan ihmeissäni, että mitä pienelle päälle. Ja samassa tilanteessa edelleen... :D

   Poista
 3. Itse olen pukenut pian 9kk ikäiselle pojalleni ulos kuorihaalarin jonka alla ihan kevyesti vain body ja sukkikset ja päähän kypärämyssy ja käteen ohkaset tumput ja ollut ihan sopiva...tosin olen kyllä miettinyt noin pienellä lippiksen käyttöä (tuleeko korviin viima ja kylmä) koska minulla on kyllä samainen lippis kaapissa odottamassa, mutta ehkä kesemmällä vasta otetaan se käyttöön;))
  Mutta ompas tomas taitava kun jo ottaa askelia..meillä kontataan ja noustaan tukea vasten mutta siinäpä vain sitten paikallaan ihmetellään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans mietin, että laittaisko kypärämyssyn, mutta jätin sitten laittamatta. Ehkä seuraavalle ulkoilulle sitten laitan :)

   Poista
 4. Onnea uudesta taidosta! :) Vitsi miten kiva ulkoilupäivä teillä on ollut. Mekin käytiin ulkoilemassa. Mua vaan harmittaa kovin se, että meidän oman pihan hiekkalaatikko on niin täysi hiekkaa ettei siihen voi kertakaikkiaan mennä leikkimään! Isompi lapsi ehkä joo, mutta pienen kanssa ei mitään toivoa. Siinä siis on monta isoa kekoa hiekkaa. En ymmärrä mikä järki tuossa on noin... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pihassa hiekkalaatikko, mutta se on täynnä multaa ja sammalta! :D Aattelin soittaa tonne jotka hoitaa näitä pihoja, josko sais tuohon pihaankin hiekkalaatikon ihan leikkikuntoon, täällä kun asuu muitakin pikkuisia. :D Onneks tuo ranta ja puisto on kuitenkin lähellä. :)

   Poista
 5. Mulla on kans hirveä ongelma pukemisen kanssa nyt kun kelit lämpiää. Eilenkin oli niin lämmin niin jätin sitten pukematta tuon ohuen puvun ja laitoin päälle vaan vähän paksumman villapaidan, kypärämyssyn, pipon ja tumput. Tää on ainainen ongelma miten lapselle pitäisi pukea päälle, pitäis varmaan käydä etsimässä jotain kivaa takkia vaikka Vilille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! :)
   Takki on muuten kätevä ratkasu esimerkiksi just kauppareissuille tms. :)

   Poista
 6. Meillä oli eilen tytöllä päällä ihan vain sisävaatteet (=body, neule ja housut) sekä ohut pipo ja tumput. Ihan lämpimän olonen oli. Pitäis joku kesätakki varmaan ostaa, kun fleecehaalari on ihan liian kuuma jo ja noilla sisävaatteilla voi kuitenkin varjossa tulla vähän viileä...

  VastaaPoista

Haleja <3