tiistai 21. toukokuuta 2013

Tomaksen 8kk rytmiäTämä postaus tulee nyt hieman myöhässä, kun on jäänyt unholaan tuonne luonnoksiin

Lyhykäisyydessään Tomaksen rytmi on :

05 sängyssä yritetään herätä - ikävä äiti laittaa nukkumaan

6.30-7.30 herätys, aamutoimet jne.
(jos herännyt ennen klo 6, ottaa unet 7-8)

8.00 aamupala

8.30 ulos

10.30-11.30 kotiin, lounas, touhuamista

13.00 päiväunet

14.30 välipala

15.00 ulos

16.30 päivällinen

17.00 ulos(tai sisällä leikkiä/muuta touhua/kaupassa käyntiä/kyläilyä - nukahtaa yleensä autoon/vaunuihin noin 15min ajaksi)

19.30 iltapuuro + pesut / kylpy

20-20.30 nukkumaan


Meille siis on tullut aamuyölle yksi herääminen, juuri kun niistä päästiin eroon.. Syytän tästä seisomista, lämmintä säätä ja aamu aurinkoa, joka paistaa suoraan Tomaksen huoneeseen. Oi pimennysverhot, mistä löydän söpöt?

8kk iässä Tomas on alkanut kävelemään tukea vasten enemmän, ei ota enää nokkiinsa kaatumisesta, osaa sanoa, äiti, iti(=isi) ja hei. Näitä sanoja käyttää vähän, mutta päivittäin. Höpöttää, tavuttaa ja taputtaa reisiään. Heiluttaa käsiään innostuessaan ja vilkuttaa satunnaisesti. :D
Konttaa satunnaisesti, leikkii ulkona mielellään. 


4 kommenttia:

 1. Vainko yhdet päiväunet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä otetaan useammat(yleensä aamusta yhdet ja iltpäivällä toiset(nuo säännöllisemmät), mutta nämä yhdet ovat säännölliset ajaltaan ja kestoltaan. Tomas kun saattaa aamulla tosiaan torkahtaa tunniksi, iltapäivällä jossain välissä 15 minuutiksi, tai ulkoillessa vaunuihin(kun tullaan kotiin). :D

   Poista
 2. Meillä menee tuo aamu aikalailla samanlailla. Ekan kerran herätään jossain 4-5aikoihin ja laitan takasin nukkumaan ja sitten herätään joskus tossa 7-8välillä yleisimmin. :) Kolmet päikkärit meillä nukutaan, mutta ajat vaihtelee jonkin verran vaikka onkin suht säännölliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä riippuu päikkäreiden määrä ihan tuosta aamusta, moneltako herää. Ehkä tää rytmi alkaa tästä löytymään oikein kunnolla, kunhan tähän "uuteen" tilanteeseen totutaan kunnolla. :)

   Poista

Haleja <3