tiistai 21. toukokuuta 2013

Pottaillaan!

Meillä on mietitty pottailun aloitusta jo hyvä tovi. Nyt kun Tomikin on töissä ja me ollaan kaksin Tomaksen kanssa kotona, olen katsonut sopivaksi ajaksi alkaa hieman harjoitella pottailua. Ensin tietysti ajattelin, että kuivaharjoitellaan hieman...

Tiedän, että poika täyttää huomenna vasta 9kk, eikä tämä välttämättä onnistu, mutta hyvä se on harjoitella.

Käytännössä eilen aamusta heti vein pojan potalle - vaikka suunnittelin kuivaharjoittelua, jätin sen vaiheen pois. Jokaisten unien jälkeen ja ulos lähtiessä/tullessa sitten poika kävi potalla. Blogin facebook-sivuille tästä jo eilen kirjoittelinkin.


Iltaan mennessä pottaan oli saatu yhteensä kuudet pisut. Eilen myös ostetiin ekat housuvaipat pojalle. Tavastani poiketen ostin nyt Liberoiden sijasta Pampersseja, saa nähdä miten hyvin toimivat (=pitävät kuivana).

Aamusta olen taas samaa toistanut, joten poikaa vain potalle. En nyt tästä aio mitään "äkkiä päiväkuivaksi" haastetta ottaa, koska tässä mennään nyt täysin Tomaksen ehdoilla. Olisihan se huippua, jos poika oppisi päiväkuivaksi vaikkapa jo syksyllä.

Milloin muilla on aloitettu/aiotaan aloittaa pottailun harjoittelu?

16 kommenttia:

 1. Meillä alotettiin potta harjottelu Leevin 1-vuotis synttäreiden jälkeen. Tammikuussa siis..

  Sitä ennen potta oli esillä ja Leevi sai ihan itse siihen tutustua rauhassa, nyt on pottailua enemmän kokeiltu ja pisujakin on pottaan saatu. :)

  Silti en koe, että vielä olis mikään kiire kuivaksi. Siinä kun saattaa takapakkiakin tulla niin ihan rauhassa on otettu. Odottelen kuitenkin, että jos syksyllä ennen pikku kakkosta Leevi olis jo päivä kuiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti hyvää tulee, ei meilläkään tässä kuivaksi opettelussa kiire ole. :)

   Poista
 2. Meillä poika ei osannut vielä istua silloin kun se ns. herkkyysikä oli joten pottailut jäi sen takia. Meillä ei oo koskaan käytetty housuvaippoja mut miehen veljen vaimo sanoi et pampers vaipat on parempia mut liberolla taas ne housuvaipat olis parempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tykänny liberon teippivaipoista, housuvaippoja en oo testannut.
   Pamppersilta en oo testannut taas teippivaippoja, mutta nyt on kokeilussa nuo housuvaipat. Ne toisin tuntuu hieman isoille(koko on 4) .
   Täytyy seuraavaksi ostaa testiin liberon vastaavat. :)

   Poista
 3. Meillä meni esikoisen kanssa pottailu aluksi hyvin, sitten tuli totaali kieltäytyminen. Meni varmaan joku nelisen kuukautta ennen kun suostui uudestaan siellä istuu ja istuskelee nyt ihan mielellään, täytti just 2v. Nyt tämän pojan kanssa joka täyttä perjantaina 1v. niin olen ajatellut niin että voisihan tässä istuttaa sitä potalla vielä kun haluaa rauhassa siinä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä täällä itse odottelen niitä kunnon raivareita, kun laitan pojan potalle. Niin monesti töissä näki sitä, että eiköhän se ole täälläkin odotettavissa. :D

   Poista
 4. Mää suosittelen ettet osta liberon housuvaippoja koossa 4. Ne on niin pieniä, että uskosin ettei mahdu Tomakselle. Meillä ne oli jotenkin vähän tiukkoja ja varsinkin sieltä pyllyn kohdalta tosi pieniä tai sieltä takaa. Jäivät aika matalalle. Jotenkin en tykännyt niistä vaikka olivat muuten tosi hyviä. Ostin sitten Pamperssia ja ne oli paremman kokosia vaikka isompia olivat tosiaan kuin noi liberot. Ja hyvi pitivät pissit. En siinä huomannut mitään ongelmia. Me tosin siirryttiin jo vitosiin, kun neloset ei tuntunu pitävän pissaa kovin kauaa. Yöllä oli joka kerta vaippa niin märkä, että pissit oli valunut ylite ja vaatteet ja petivaatteet ihan pississä. Ei ollut kiva juttu. :/ Nyt sitten ollaan ihan perus teippavaipoissa kokona 5. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo Pamppersit on kyllä isoja! :D
   Meillä Tomas ei etes pissaa yöllä paljon ehkä yhdet tai kahdet pienet pisut(tai yhdet isot) on vaipassa aamuisin.

   Poista
 5. Ei voi muistaa millon pottailu on aloitettu, mutta nyt lähemmäs kahden vuoden ikää ei vaippaa välttämättä päivisin edes tarvitse. Pampersin housuvaipat on parhaita (ne missä on Puuha Peten kuva!) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on juurikin niitä Puuha Peten kuvalla varustettuja vaippoja. :D

   Poista
 6. Vauva.fi.ssä jo keskustelu aiheesta. -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin jo tuolta liikenteen lähteistä. :D
   Huvit on kaikilla tietysti omat, meille tämä on nyt oma päätöksemme harjoitella pottailua. Eikä se tosiaan ole rahasta kiinni, kuten tuolla aloitus viestissä vihjataan.. :D

   Poista
 7. Meillä aloitettiin pottailu jo 8kk iässä sen vuoksi kun meidän poitsu aina aamuisin teki pissat ja kakat aamupesun yhteydessä hoitopöydälle. Siitä sitten hoksasin, että miksipä ei laittaisi potalle jos tarpeet tulisivat sinne;) Se kannatti koska nyt 9,5kk iässä käymme potalla aamulla, päivällä pariinkin otteeseen sekä illalla. Kakkavaippoja ei enään tule ja meillä ainakin poitsu tykkää istua (vielä toistaiseksi:-D) potalla. Mun mielestä tässä asiassa mitä aikaisemmin sen parempi:) eipä tästä "aikaisesta" pottailusta haittaakaan ole ollut!
  Tsemppiä teille pottailun kanssa:)
  -Anna ja Lari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukavaa, että jaoit kokemuksenne kanssani. :)
   Meilläkin käydään nyt potalla aina unien jälkeen, ulos lähtiessä/tullessa ja ruokailujen jälkeen. Poikakin viihtyy potalla(toistaiseksi edelleen), joten mekin jatkamme harjoittelua hymyillen. :)

   Poista
 8. Vai että joku on täällä aloitellu JO 8 kk iässä. :) Meillä aloitettiin harjoittelut suoraan potalle heti, kun tyttö oppi istumaan hivenen alle 6 kk iässä. Aamuisin tulee pissat ja useimmiten ruuan jälkeen kakkakin. Housuvaippojakin ollaan käytetty sieltä 5 kk iästä alkaen rinnakkain teippivaippojen kanssa. Pampersit on parempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps. :D
   Me käytetään myös housuvaippoja ja teippivaippoja rinnakkain. :)

   Poista

Haleja <3