tiistai 28. toukokuuta 2013

Minivauva ajan jälkeiset illat


Loppu raskaudessa muhi ilmassa monia ajatuksia, alkutaipaleella äitinä ne selkenivät. Käsitykset pitkistä kuumista kylvyistä vaipuivat unholaan, rauhassa kynsien lakkaaminen ja päivittäinen meikkaaminen samoin. Ei se kaikilla mene näin, mutta mulla meni.
Nyt kun Tomas on kasvanut, on palautunut hyvin mieleen ja tapoihin muunmuassa nämä edellämainitut asiat. Ei Tomas vielä iso ole,  mutta ei enää minivauvakaan.

Väsynyttä lasta nukkumaan laittaessa alkaa kuulumaan suloista tuhinaa. Ihana lapsi, oma pieni täydellisyys, josta äitinä olen erittäin ylpeä.
Asunto on hiljainen. Päivän leikkimisen jäljet siivottu, uutiset luettu, miehen kanssa päivän kuulumiset vaihdettu ja vieraat kestitetty.

Mikä onkaan parempi tapa päättää tämä päivä, kuin istua rauhassa koti sohvalla, lakata kynnet kenkiin sopivalla sävyllä, ottaa pitkä kuuma kylpy ja lukea hyvää kirjaa. Rauhoittua ja istua jonkin aikaa parvekkeella nauttien kesän tuoksusta lämpöisessä säässä. Välillä käyden kuuntelemassa sitä hiljaista tuhinaa.

Nämä ovat niitä iltoja, joita en edes ehtinyt kaivata, mutta joita arvostan äitinä aivan eri tavalla.


Kuva otettu päikkäreiltä eilisiltä, joita Tomas veteli putkeen reilut kaksi tuntia! 

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin kovin tutulta ! Paitsi että meil ei enää suostuta päikkäreitä nukkumaa... Ite iltasin ku oon Miken saanu nukkumaa meen parvekkeelle ja luen kirjaa ja nautin siitä ''stressittömyydestä'' ja kauheesta hälinäsälinästä, vaikka ne onkii päivän koho kohtii mut se et pääsee ite rauhottumaa ja pystyy jopa miettimää on myös mahtavaa :) Ja vauva aikana jokainen päivä oli melkein samanlainen ku ne nukkuvaan ( vaikka silloin tuntu et jokainen päivä ois erilainen) mut nyt on ihanaa aamulla herää kun jokainen päivä on täysin erilainen :)

  VastaaPoista
 2. Tulinpas jotenkin hyvälle tuulelle tästä postauksesta. Sen oon kanssa itse huomannut että osaa arvostaa niitä pieniä asioita enempi, juurikin esimerkiksi tuo että saa rauhassa mennä lämpimään kylpyyn ja lukea oikeesti sitä kirjaa.

  VastaaPoista
 3. Mullakin tuli eillen illalla vähän samat jutut mieleen, kun kävin nukkumaan ja oli niiin hiljasta. En neitistä luopuis mistään hinnasta, mutta tuli vähän ikävä niitä hetkiä, kun sai tehdä mitä vaan ja olla ihan vaan. Ei tarvinnut miettiä tekemisiään päikkäreiden, ruokailun tai muun mukaan. Noh, sitten kun neiti on iso ja teillä tomas niin sittne voidaan nauttia taas niistä vanhoista tai uusista mieluisista jutuista. Ja siitä RAUHASTA. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään että päivällä on vilinää ja vilskettä, mutta nautin kyllä suunnattomasti siitä rauhallisuudestakin. Etenkin kun saa kivan päivän jälkeen pojan nukkumaan, niin sitä tuhinaa jäisi kuuntelemaan vaikka koko yöksi. Nyt taas samanlainen ilta, Tomas nukkuu ja Tomi on töissä. Minä otan kirjan (ja itkuhälyyttimen) ja painelen tuohon partsille rentoutumaan. :)

   Poista

Haleja <3