keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Hyvällä asialla

Mä oon seurannut jo jonkin aikaa facebookissa 875 grammaa sivua. Jos et ole aiemmin sivuun törmännyt, pääset sivulle esimerkiksi tämän postauksen loppuun sijoittamastani linkistä.

Mitäs sivulta löytyy sitten?

Sivulla on jaettuna yhden perheen kokemuksia ja kuvia tyttärestään, joka syntyi 21.3.2013 30 raskausviikon alkaessa, painoa tytölle oli kertynyt tuohon mennessä vain 875 gramman verran.
Syynä aikaiseen syntymään oli HELLP-oireyhtymä ja raskausmyrkytys.

Sivu on noussut mediassa esille ja näin ollen siellä myös muut keskoslapsen saaneet jakavat omia kokemuksiaan, tsemppaavat toisiaan jne.
Huomasimpa myös, että eräskin vieläkin pienempänä keskosena itse syntynyt tyttö, oli kirjoittanut tsemppaukset porukalle.

Ryhmän kuvauksessa lukee:

"Ryhmä on luotu kaikille nykyisille ja tuleville vanhemmille ja kaikille teille ystäville, jotka haluavat osallistua tyttäremme ihan liian aikaisin alkaneen elämän alkutaipaleeseen. Jos luet tätä tekstiä, ryhmä on todennäköisesti tarkoitettu myös sinulle."

Eilen tiistaina, tämä pieni tyttö oli rikkonut maagisen 1000g painon!

Mielestäni tämä on nyt sellainen aihe, joka on tärkeä jakaa.
Koskaan ei voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Tässäpä vielä kuva ja teksti, jonka jaoin myös blogin facebook-sivustolla.


"Pieni tyttö sai liikkeelle ison ryhmän ja paljon hyvää. Nyt on aika näyttää sosiaalisen median voima ja parantaa pienet yksi sairaala kerrallaan. Autetaan siellä, missä apua eniten tarvitaan. Ostetaan ensin keskoskaappi sairaalaan, jossa sille on suurin tarve.

Jo eurokin on tärkeä. Kerätyistä rahoista 100 % päätyy lyhentämättöminä suoraan kohteeseen.

Lahjoitustilinä toimii Lastenklinikan Kummien tili, Nordea FI2914703000204001 – laita viestiruutuun teksti "875 grammaa" niin saamme korvamerkittyä ja kohdennettua keräyspotin.

Ja nyt ensimmäistä kertaa: tykkää ja jaa tämä kuva hyvän asian puolesta, ja mikä tärkeintä, lahjoita, mikäli suinkin pystyt. Eurokin merkitsee paljon.

Joku päivä apua saattaa tarvita myös oma lapsi."


Seuraavasta linkistä pääset seuraamaan mm. tämän pienen tytön matkaa!

kuva & teksti kopioitu ko. facebook ryhmästä.

6 kommenttia:

 1. Pakkohan tuota oli tukea ja lahjoittaa :)

  VastaaPoista
 2. Tää on niin ihana ja koskettava tarina! Mulla oli oma vauva 2 ensimmäistä viikkoa lastenklinikalla enkä edes tajunnu mimmoisia pienä potilaita siellä on myös ollut, kunnes tämä tarina aukaisi silmät. Tykkäsin ja jaoin Facessa myös lahjoitin 5e :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä.
   Ei sitä tule ajatelleeksi, mutta silläkin tämä ryhmä oli hyvä veto, aukaisee ihmisten silmät. :)

   Minäkin lahjoitin, toivottavasti monet muutkin. :)

   Poista
 3. Vaikka en mikään Roope Ankka olekaan, niin kyllä täältäkin lähtee muutama lantti lahjoitukseen hyvän asian puolesta! :)

  VastaaPoista

Haleja <3