perjantai 22. maaliskuuta 2013

Tomas 7kk

Taas vierähti kuukausi ja poitsu on edelleen yhtä ihana kuin aiempinakin kuukausina.
On hurjaa katsoa tuota kehitystä ja miettiä sitä, miten paljon tänä aikana onkaan muuttunut.

Olen myös huomannut pitäväni Tomasta edelleen pienenä vauvana, vaikka "iso" poikahan Tomaksesta on jo kasvanut ja kasvaa.
Mä myös edelleen herään öisin katsomaan miten Tomas nukkuu ja hengittäähän varmasti, käyn edelleen istumassa sängyn vieressä hetkiä ja tuoijottamassa pientä nukkuvaa ihmettä. Päiväunienkin aikana kyllästyn hetkessä ja käyn katsomassa sänkyyn, joko pieni siellä olisi herännyt.
Melkein välillä petyn, kun unet kestävätkin kaksi tuntia, sen tunnin sijaan. Tärkeäähän on, että poika nukkuu, mutta mä nautin Tomaksen seurasta ja tykkään touhuilla hänen kanssaan.

Nyt 7kk synnytyksen jälkeen olen pystynyt jo katsomaan yhden vauvasarjan jakson, jossa oli vastasyntyneitä pieniä, enkä edes itkenyt! Saavutus sinänsä.

Tässä kuukausien aikana on tapahtunut paljon kaikkea kivaa, hassua, hauskaa, söpöä, pelottavaa ja inhottavaakin.
 Kaikesta huolimatta, en vaihtaisi hetkeäkään. En edes niitä koliikki-itkuja, huono äiti-fiiliksiä tai sitä baby bluesia synnytyksen jälkeen.

Vaikka koliikki-itkujen aikana ei tiennyt miten toista auttaa ja itku tuntui loputtomalta, tiesi, että kyllä se ohi menee, huono äiti-fiiliksetkin menivät yhtä nopeasti kun tulivat ja vaikka luulin että baby bluesin jälkeen en enää kykene olemaan onnellinen, niin toisin kävi.
Ne kaikki on ollut hyviä kokemuksia näin jälkeen päin.

Tulevina kuukausina tapahtuu varmasti paljon sellaisia asioita, joita en osaa edes etukäteen ajatella tai niihin varautua, mutta niinhän se taitaa olla. Äidiksi kasvetaan koko matka lapsen aikuisuuteen saakka. Mulla on paljon toiveita itselleni äitinä ja toivon ne kaikki saavuttavani.

Tomas oppi viime kuukauden aikana nukkumaan kokonaisia öitä, jättämään tuttipullon pois, ryömimään ja murisemaan kunnolla, juoksemaan kävelytuolilla ja mitähän vielä..

Tomas vielä harjoittelee edelleen nokkamukista juontia, sekä ylös nousemista.

Tomaksella oli myös viimeisen kuukauden aikana ensimmäinen korvatulehdus ja leikattiin toisen (vaiko jo kolmannen?)kerran hiuksia.

Yksi ensimmäisitä ryömintä videoista


Tänään aamun ryömitä video, vähän käy poika vielä hitaalla, nyt päivemmällä mentiin jo kovempaa taas. :)
5 kommenttia:

 1. Ihana pieni maailman valloittaja videoissa :)

  VastaaPoista
 2. Ihana! :)

  Määkin pidän neitiä edelleen ihan pienenä vauvana. En osaa jotenkin yhtään aatella, että nyt on jo 7kk tullut täyteen. Hurjaa miten aika on mennytkään niin nopsaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kuukausi sen tajuaa kuinka nopeasti aika meneekään. Ei enää ole edes kauan 1v synttäreihin! :O

   Poista
 3. Ihana pikku tsättäilijä! :D Nauratti miten pikku sormet liikkui näppäimillä :D

  VastaaPoista

Haleja <3