keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Sattumuksia

Oltiin maalla, tarkoitus oli lähteä tiistaina aamusta kauppaan ja myöhemmin kotiin. Noh, eipä auto lähtenyt käyntiin. Tehtiin vaikka mitä temppuja ja viimein auto sitten käynnistyi. Joku pikkuvika oli jonka iskä sitten hoksasi ja tsädääm, auto toimi. Arvatkaa vaan kirosinko mielessäni tuota autoa.

Suunniteltiin sitten iltapäivällä lätöä ja odotettiin Tomaksen setää töistä.
Tomas ei suostunut syömään päivällistä, mutta maitoa sitten onneksi meni. Mä oon ollut vähän jo kriisissä tuon Tomaksen juomisen kanssa, kun ei juo suositusten mukaan maitoa. Täytynee tästä jutskailla neuvolassa.
Onko ideoita miten lapsen saa juomaan juurikin maitoa enemmän?

Kotiin tullessa aloin katsomaan myytäviä juttuja, ja enkö ollut jo yhdet tumput hukannut ja sainkin kaivaa kaikki jo pakatut muuttolaatikot, että missä ne on. Viimeisestä laatikostahan ne sitten paljastui. Just mun tuuria. :D

Täällä on nyt käyty myös kovaa pohdintaa siitä miten paljon pieniä Tomaksen vaatteita voin säilyttää. Millään nuista minivaatteista ei hennoisi luopua, etenkin kun tiedossa on, että toinen pieni tulee jossain vaiheessa. Tällä hetkellä Tomakselle pieniä vaatteita on jäämässä säästöön äitiyspakkauslaatikollinen..Voin puolustautua taas, niitä olisi alunperin jäänyt enemmänkin!

Nyt vaan on kaivettava taas kerran kaappeja läpi, oon löytänyt vaikka mitä unohdettua avaamattomissa paketeissa olevia muka-tärkeitä juttuja ja etenkin niitä vaatteita.
Mun tekis vaan mieli pakata jo kaikki laatikoihin, vaikka muuttoon on yli kuukausi. Ei auta kun hillitä itsensä. Lahjoitettavia pelkkiä lastenvaatteita on jo melkein jätesäkillinen, siihen päälle vielä kaikki muu. Omia vaatteitakin laitoin jo eteenpäin, postitettavia pussukoita odottaa keittiössä ja pussillinen S&J:lle meneviä astioita samoin.

Mä vaan taas kerran mietin, että miksi on niin paljon tätä materiaa?
Vähemmälläkin pärjäisi. Miksi pitää haalia kaikkea, vaikke todellakaan tarvitse?

Mä toivon todella, että saadaan karsittua tavaroita runsaasti, sillä ihan turhaa vie "varastosta varastoon" tyylillä tavaraa.

Nyt hyviä vinkkejä otetaan taas vastaan..

Miten hoitaa muutto mahdollisimman reippaasti?
Miten saa karsittua tavarat helpoiten?
Miten kannattaa ylipäätään lapsen kanssa muutto hoitaa?

Meille on tulossa muuttofirma jeesaamaan, mutta itse pakataan ja kannetaankin apuna. Tomakselle on lapsenvahti ja muutama kaveri on lupautunut avuksi kantamaan.

Ajattelin, että Tomaksen veisi uudelle asunnolle ekana, samoin Tomaksen välttämättömät jutut. Kannattaako tehdä niin, vai pitäisikö Tomaksen antaa olla täällä nykyisellä asunnolla hoitajan kanssa? Vai viedä hoitajalle kotiin?

15 kommenttia:

 1. Mä en oo koskaan tuojottanut noihin suosituksiin maidon määrästä/nesteen määrästä oman mielenterveyden takia. Meillä on pojalla pullon pois jättämisen jälkeen mennyt erittäin vähän maitoa. Hyvä jos lasillinen päivässä, mutta onneksi syö juustoa, jogurttia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään normaalisti, muutta tuntuu hurjall miten paljon tuo maidonjuonti onkaan vähntynyt. Ja tämäkin juuri sen pullon pois jättämisen jälkeen, mutta kun ei pullo kelpaa, niin se ei sitte kelpaa.:)

   Poista
 2. Meilläkin meni aika vähän maitoa tässä joku aika sitten ja olin jo vähän huolissani. Nyt sitä taas on alkanut menemään. Tomas ei vissiin edelleenkään syö kovin paljoa soseita? Oisin meinaan ehdottanut, että vähennä soseiden määrää ja anna enemmän maitoa. Näin meillä ainakin auttoi, kun vähensin suosiolla soseiden määrää puoleen, kun sitä ei vaan mennyt niin sitten maitoa alkoi mennä paremmin kun ruokaa ei koittanut väkisin ahtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itse kans tuota soseiden vähentämistä, mutta ei niitä kuitenkaan mitenkään paljon mene nytkään, niin en uskalla alkaa nyt niitä vähentämään. Täytyy varmaan jättää välipala vähäiseksi ja antaa sitten silloin reippaammin maitoa. Nykyään Tomas ei suostu ottamaan edes iltapuurolla maitoa. :D Aamupuurollakin on ihme jos menee 50ml :D

   Poista
  2. Juu, samalta kuulostaa kuin meillä vähän aikaa sitten. Maitoo ei menny kamalasti. Nyt jo paremmin. Monella ruualla saattaa mennä 200ml. :O Ennen meni just ja just toi 80ml enimmillään. Meillä ei tosiaan syyä vielä tuota iltapuuroa. Koitin sitä alotella, mutta jotenkin tuntuu ettei se ollut tarpeen ja jätin sen pois ja edelleen velliä ja maitoa sekasin menee. Ehkä kantsis koittaa jättää se iltapuurokin pois? Vai tarviiko tomas sen nukkuakseen paremmin? :) Mutta tosiaan kantsii tota välipalaa vähentää ainakin.

   Poista
  3. Iltapuuron ansiosta Tomas nukkuu kokonaisia öitä, eikä aamullakaan heti ole nälkä, joten siitä en luovu. :D

   Poista
  4. No, sitten siitä ei pidä luopua. :)

   Poista
 3. Tiera oli vuoden vanha ku me muutettiin. Me oltii vanhassa kodissa, sen aikaa että muutto miehet kanto tavarat pois eikä toi neiti suostun sylissä pysymään ja sit ku läks käppäilee ni oli koko aika jaloissa. Uutee asuntoo ei sit mentykkää, et jätettii muuttomiehille avaimet ja lähettii ite asioille. Mut jos kerta teil on mahollisuus et saatte Tomaksen hoitajan luokse ni kannattaa. Sit kantsii tavaroiden kantajille sanoo suuripiirtein mikä menee mihinki huoneesee ja kasaa esim olkkarin yhtee kulmaa kaikki pahvilaatikot päälekkäin ni ei tartte alkaa ettii ympäri kämppää. :) Nii ja tietty kantsii kirjottaa jokasee pahvilaatikkoo mitä kaikkee siel on, ni helpottaa purkutyötä :) Mä laitoin Tieran huoneen silloin ihan ekana valmiiks, ni se pääs leikkii sinne ja sil aikaa pysty laittaa muita huoneita :) (tulipas pitkä:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, meillä onkin näihin ensimmäisiin laatikoihin kirjoitettu mitä ne sisältävät. Tomaksen huoneen ajattelin myös minä laittaa ensimmäisenä kuntoon, onneksi päästään muuttamaan päivällä, niin tomaskin on päikkäreillä luultavasti tuon kovimman muuttourakan aikana. :D

   Poista
 4. Meilläkään ei maitoa juoda suositusten mukaisesti, enkä ole siitä mitään paniikkia jaksanut repiä. :D Vili ei tykkää nykyään tuttipullosta yhtään ja maidonjuomiseen tarvitaan omat konstinsa, esimerkiksi mä joudun samaan aikaa hytkyttämään Viliä sylissä jos maitoa juotan muuten se ei suostu ottamaan edes tuttiosaa suuhunsa eikä maidonjuomisesta tule yhtään mitään. :D Oon kokeillut myös nokkamukia mutta eipä siitäkään hirveämmin tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattanee jättää se pullo sitten pois jos ei mene sillä. Helpompi jättää pienempänä kuin vanhempana pois ;)
   Vili on selvästi päättänyt olla iso poika, kokeilkaa ihan mukista/lasista juottamista? ;D Tomas ei juo vettä nokkiksesta, mutta lasi, muki tai etenkin jos on tuoppi niin kyllä menee vesi! :D

   Poista
 5. kyllä se muuttaminen vaan on ihanaa! :D NOT.
  Meillä meni niin, että minä olin työnjohtaja ja siivooja :D nea konttaili ja leikki mun apuna vanhalla asunnolla kun porukka vei uuteen kotiin kalusteita :) Lopussa nepsu meni pariksi tunniksi hoitoon että sain uudella kämpällä rauhassa vähän laitella. Hyvin toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon luultavammin myös työnjohtajan ja siivoojan roolissa, kuten aiemmissakin muutoissa. :D

   Poista
 6. Meillä maitoa menee eniten sillon kun Leo on väsynyt/nukahtamaisillaan. Eli aina kun Leo menee vaunuihin päikkäreille, annan tuttipullon sinne vaunuihin. Samoin illalla pinnasängyssä Leo juo reilusti maitoa. Siitä ei tuu yhtään mitään jos kesken leikkien Leon ollessa virkeenä koitan syöttää pullosta. :) Leo ottaa muutaman hörpyn ja sit vaan jatkaa leikkimistä!

  Ootko kokeillut eri tuttipulloja ja erikokoisia tutteja? Leo juo vain ja ainoastaan 1 koon tuteista maitoa, muista ei osaa. Koon 3 tuteilla menee velliä, ja siten saan Leon myös juomaan tosi paljon enemmän maitoa, 2,5dl velliä holahtaa koon 3 tutista alta aikayksikön (vaunuissa/pinnasängyssä tosin vaan) :) Pelkkää korviketta koon 1 tutilla Leo juo yleensä 1-1,5dl korkeintaan, taitaa kyllästyä siihen kun juomiseen menee niin kauan. Velli tulee nopeasti tuosta koon 3 tutista mutta ei kuitenkaan niin nopeasti että menis väärään kurkkuun, niin kuin korvike menee isommista kuin 1-tuteista!

  Teen vellin ite niin että laitan korvikkeeseen ruokalusikallisen tai kaks sellasta kaupasta saatavaa vauvan puurojauhetta, kannattaa kokeilla jos ette oo sellasta vielä kokeilleet! :) Laitan muuten välillä myös hedelmäsosetta sekaan, maistuu Leolle paljon paremmin kuin korvike tai pelkkä velli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin kokeiltiin kaikkia, mutta pullo ei kelpaa niin jätettiin pois. :D
   Meillä ei myöskään velliä ole enää syöty. :)

   Poista

Haleja <3