maanantai 25. helmikuuta 2013

Unikoulu yöt 2,3 ja 4En edes tiedä kiinnostaako teitä lukea unikoulusta, mutta ompahan sitten tulevaisuuden varalle täällä itsellä muistissa miten tämä unikolu Tomaksen kanssa menikään.

Yöstä 1 voit lukea täältä.

Toinen yö unikoulua meni hieman huonommin kuin tuo ensimmäinen, Tomas heräsi pariin kertaan yöllä, ei kuitenkaan itkemään vaan kitisemään. Tämäkin varmasti siksi, että jos aiemmin yöllä oli havahtunut, sai melkeimpä heti maitoa, mutta nyt tulikin vain äiti viereen tassuttelemaan, eikä maitoa tullut lainkaan. Tämän yön jälkeen Tomas ei millään meinannut käydä toisille päiväunilleen. Päivä kuitenkin meni suht kiukuttomasti ja aamupuuro upposi todella hyvin.

Kolmas yö oli helppo. Tomas nukkui reilut kaksitoista tuntia putkeen heräämättä kertaakaan, kerran sängystä kuuli höpötystä, mutta kun kävin kurkkaamassa niin poika höpöttelinkin unissaan. Tämäkin tapahtui aamu kuudelta. Herättiin sitten vähän ennen puoli yhdeksää pirteänä. Tomas jätti toiset päikkärinsä nukkumatta.

Neljäs yö oli myös helppo. Tomas nukahti jo 19.35. Tähän mennessä koskaan, hän ei ole nuin aikaisin nukahtanut, vaan on aina sinnitellyt sinne klo 20-20.30 saakka.  Aikaisen nukahtamisen syynä on varmasti, se ettei poika päivällä nukkunut päikkäreitään. Vaan leikki kovasti enonsa kanssa., oltiin paljon ulkoilemassa ja poika sai muutenkin kokoajan touhuta.

Mä luulen, että meidän unikoulu on nyt ohi, sillä poika on nukkunut täysi unia jo parina yönä. Tokihan on normaalia, että lapsi herää yöllä, mutta nyt tämä meille sopiva rytmi on löytynyt ja iltatoimet on painottamalla painotettu tehtäväksi täsmällisesti joka ilta samaan aikaan. Iltatoimet meillä menee seuraavalla tavalla.

Noin klo 18.30 kylpy
Noin klo 19.15 iltapuuro
Noin klo 20.00 iltasatu
Noin klo 20.15 iltamaito (on jättänyt kyllä nyt juomatta parina iltana)

Sitten herätäänkin seuraavana aamuna 7.45-9.30 välillä.

Mielestäni tää unikoulu oli tosi hyvä juttu ja helposti sisäistettiin kaikki koko homma. Olen hirmu tyytyväinen, että tämä meni näin hyvin (ainakin tähän saakka). Olen myös tyytyväinen siihen, että lähdimme itse kokeilemaan tätä. 

2 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä menny unikoulut mahtavasti!

  Meilläkin pitäis jonkinmoista unikoulua toteuttaa. Nukahdetaan hienosti, mutta heräillään hyvin herkästi ja usein.. Meillä muuten kellontarkalleen aikas samat iltatoimet kun teillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä suosittelen tätä! Tokihan se on jokaisella lapsella erilainen, mutta meille jäi hyvät fiilikset. :)

   Aika hauska, että iltatoimet menee samoja aikoja.. :D

   Poista

Haleja <3