tiistai 12. helmikuuta 2013

Tomaksesta

  photo Hiljattainpaumlivitetty14_zpsdcb07d4f.jpg


Tässä postauksessa nyt enemmän juttua pelkästään Tomaksesta.

Ensinnäkin, Tomaksen hiukset kasvaa hassusti ja tuosta takaa eteen keskeltä, kuten kuvasta huomaa, Edestä ne meinaa mennä jo silmille.
Milloin parturiin vai uskallanko itse leikata kun omista parturointi sakset?

Mitäs tuo meidän 5½ kk ikäinen murumme osaakaan..
Tomas osaa kääntyä joka suuntaan, tunnistaa nimensä ja yrittää kovasti päästä eteen päin ryömien. Ryömiminen kuitenkin on kovin hidasta, mutta poitsu viihtyy loistavasti masullaan ollen. Tomas yrittää kovasti konttausasentoon, mutta se ei suju. Käsilleen varaa kuitenkin paljon.

Kävelytuoli on ihan ykkösjuttu ja sillä meneekin eteen ja taakse, sekä osaa kääntää tuolin niin että voi vaihtaa suuntaa. Kävelytuolilla meno ei ole "hyppimistä" vaan askeltaa ihan hienosti.

Tomas seisoo tukeavasten hienosti ja yrittää lähteä liikkeelle sivuttain. Aina seisoessa kuitenkin on joku takana ottamassa kopin, jos ei jaksakkaan seisoskella.
Sohvaa vasten seisominen on parasta, kun saa rapsutella ja taputtaa sohvaa, josta ilmeisesti lähtee oikein kiva ääni kun se naurattaakin.

Tomas osaa myös kiukutella kovasti, jos asiat ei mene niinkuin hän itse haluaa. Hän myös itkee todella harvoin, joten kun itku tulee, on jokin oikeasti huonosti/nälkä/jokin kipeä.

Meillä nauretaan paljon ja nykyään aina kameran nähdessään Tomas alkaa hymyilemään leveästi. Kunnon poseeraaja. :D

Tomas kutiaa ihan joka paikasta, vaippaa vaihtaessakin naurattaa kovasti, samoin pukiessa, tai vain silitellessä.

Hatun pukemisesta Tomas ei tykkää lainkaan, aina alkaa kamala huuto, kun edes näkee hatun. Ulkoilu ja autoilu on kuitenkin kivaa. Tomas myös höpöttelee paljon ja vastavuoroisesti, sekä mumisee unissaan ja musiikkia kuullessaan. Nykyään kun radio on päällä lähes aina on muminaa siis paljon. 

Lelut myös vaihdetaan kädestä toiseen, käännytään äänen suuntaan, istutaan kohtuu hyvin, ravistellaan leluja, silitetään (ja revitään) koiran turkkia. Tomas myös harjoittelee itse juomaan tuttipullosta. Yritetään nyt pikkuhiljaa siirtyä nokkamukiin kuitenkin.
Siinä nyt jotain mitä poitsu osaa touhuilla.

Lempi puuhia on kylpeminen, lukeminen, kävelytuolilla leikkiminen ja tanssiminen.

Tomas nukkuu yönsä hyvin, 20-21 aletaan yöunille ja syödään 04-06 välillä, aamulla heräillään 8-9 välillä ja aletaan aamutoimille ja aamupuurolle. Aamusin syödään puolikas annos puuroa, pari lusikallista marjasosetta ja hieman maitoa. Lounas meillä on jäänyt nyt välistä, kun ei poitsulla ole nälkä, joten lounas syödään ekojen päikkäreiden jälkeen.

10 kommenttia:

 1. Valtteri osotti Tomaksen ylintä kuvaa ja sanoin, että "vauva" toinen tokasi, että "vau" ! Yritti sanoo varmasti vauva ♥

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat. :) Tomas osaakin jo kaikenlaista. Meillä myös osa onnistuu, mutta edelleenkään ei käännytä eikä liikuta.

  VastaaPoista
 3. Osta hisutenleikkuukone! Meillä on semmoinen, kun ukko ajelee ite hiuksensa. Sillä ollaan ajettu myös pojan hiukset, nopeaa ja helppoa, eikä tartte pelätä että sohaisis korvaan tms kun poika kääntää päätään :) Ajeltiin ekan kerran hiukset 7kk, mut olis ne voinu leikata jo aiemminkin, ei vaan tullu leikattua kun ei ne ollu silmillä. Hiukset alko kasvaa kyllä heti paljon paremmin, vahvempina ja semmosina oikeina hiuksina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä ostaa, onhan mulla jo ohennussakset, veitsi ja perus saksetkin, niin miksei sitä konettakin hankkisi. :)
   Äsken pätkäsin pidempiä lyhyemmäs ihan nuilla perus parturi saksilla. :)

   Poista
 4. Vili kääntyy kovasti oikean kyljen kautta mahalleen mutta ei viihdy ollenkaan lattialla vatsallaan! :D En ymmärrä miksi pitää kääntyä jos se ei olekaan kivaa. Mieluummin Vili tykkää istumisesta kun saa katsella jalkojaan tai jos nostan Vilin ylös seisomaan niin kaikki on heti paljon paremmin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no kyllä se aika tulee kun alkaa viihtymään. :D
   Istuminen on kyllä kova juttu, tomas vaan yrittää istuessaan syödä varpaitaan. :D

   Poista
 5. Ihana Tomas! Ja tuo tukka! Mäkin harkitsen tukan saksimista...on sen verran pituutta tullut, tässä odotellaan josko niskatukka muuttuis kiharaiseks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nuo hiukset on kyllä hölmöt. Takanaraivon suunnilla ei kasva juuri ollenkaan hiuksia, ainoastaan pientä haituvaa. :)
   Kiharathiukset on söpöt<3

   Poista

Haleja <3