torstai 21. helmikuuta 2013

Aurinkoa ja unikoulun aloittamista

Ihanan pirteitä päiviä takana taas, oon imenyt nuista aurinkoisista päivistä energiaa ihan hirmuisesti. Ei ole aamuisinkaan ollut vaikea herätä ennen kahdeksaa, kun ulkona on ollut kaunista.

Meillä alkaa tänään unikoulu ja yritetäänkin sitten päästä eroon Tomaksen yöheräilyistä ja yösyömisistä.Välillä Tomas syö 1x/yö välillä 2x/yö. Neuvolassa annettiin lupa ja ohjeet aloittaa unikoulu tänään, joten tuumasta toimeen.
Mua hirvittää jo valmiiksi, en tiedä olenko niin "vahva", että pystyn kuuntelemaan pikkumurusen itkua, ottamatta syliin. Toivotaan siis, että yö menee nopeasti ja hyvin.  Toivotaan myös, että Tomas omaksuu nopeasti uuden unirytmin ilman yömaitoja.

Tähän kirjoittelen nyt Tomaksen rytmin viimeiseltä vuorokaudelta alkaen eilisestä illasta 20.2.-21.2.2013

20.30 Tomas meni nukkumaan (nukahti itse omaan sänkyyn).
23.00 Tomas herää ja juo pullon maitoa, nukahtaa heti syönnin jälkeen uudestaan.
04.30 Tomas herää, vaihdetaan vaippa ja juo maitoa ja nukahtaa heti.
7.45 Tomas herää, noustaan vaihdetaan vaippa, tehdään pesut ja leikitään.
8.30 Aletaan syömään aamupalaa, Tomas saa pienen annoksen puuroa, 2 vauvalusikallista persikka-banaani sosetta ja maitoa lopuksi.
(Pieni annos puuroa on vajaa ½dl kun ei meinaa maistua nykyään).
9.00 Pestään kasvot ja kädet, aletaan touhuamaan omiamme, luetaan kirjaa, leikitään ja kuunnellaan musiikkia.
10.40 Vien Tomaksen sänkyyn ja poika nukahtaa päikkäreille.
12.00 Tomas herää  noustaan leikkimään hetkeksi.
12.15 Syödään pikaisesti välipalaksi ½ purkkia hedelmäsosetta ja 120ml maitoa.
(Normaalisti päikkäreiden jälkeen syö kasvis- tai lihasoseen).
12.40 Lähdetään neuvolaan.
 (^Jos ei ole menoja, tässä vaiheessa ulkoillaan ja leikitään seuraavaan ruokailuun saakka).
14.00 Neuvolasta pois ja käymään leipomolla.
14.30 Prismaan asioille, Tomas juo 120ml maitoa
15.00 Vaipan vaihto, Tomas syö liha- ja kasvissosetta suhteessa 50:50 ja juo lopuksi maitoa.
15.30 Pesut, leikkimistä.
16.50 Tomas käy toisille päikkäreille.
17:40 Tomas herää toisilta päikkäreiltä jonka jälkeen leikitään.
19.15 Iltapuuro, pesut, satu.
20.15 Iltamaito.
20.30 Yöunille omaan sänkyyn, jossa hetken kiljahteli itsekseen ja nukahti.

Tälläista meillä tänään. Pyrkimyksenä on myös se että aamuisin annetaan osaksi puuroa ja osaksi hedelmä/marjasosetta. Myös välipalaksi otetaan hedelmäsosetta, mikäli poika on nälkäinen. Pyrkimys on syödä kuitenkin 5 ateriaa päivässä. Tämä esimerkki päivä vaan oli nyt vähän erilainen kuin muut aikataulullisesti. Luulen myös, että unikoulun jälkeen alkaa aamuisinkin puuro maistumaan paremmin, kun yöllä ei saa maitoa.

Nyt vain peukut pystyyn, että tuleva yö menee hyvin.
Itse suuntaan lenkille keräämään voimia tulevaa yötä varten.11 kommenttia:

 1. Teil on aika samanlainen rytmi ku meillä. Siis toi monelt menee yöunille,monelta herätää seuraavaks syömään. Jonatan nimittäin herää kans viel 2 kertaa yössä! Herätää aamul 8 aikaa. Ja ekat päikkärit 11. Jonatan tosin nukkuu viel 3 h päikkärit : o ja sit viel myöhemmin toiset. Mut tääl peukut pystyssä! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä. :) Tomaksella on nyt lyhentynyt päikkärit hirveästi ja jaksaa touhuilla enemmän.
   Lueskelin justiin neuvolan lappusia ja niissä sanottiin että 2-3 päikkärit tarvitsee vielä puolivuotias, veikkaan että kolmannet unet tai pidemmät päikkärit tulee tän unikoulun jälkeen tavaksi. :)

   Poista
  2. Jep ! : ) Joo eiköhän tuu : ) Mut hyvä et se lähti noin hienosti käyntii!!

   Poista
 2. ööö,,, siis mitä vikaa tossa kirjoittamassasi rytmissä on muuta kuin, että poika herää 1-2 x syömään? Eikös alle vuotias heräilekin ja on aika normaalia, että syö kerran, pari yössä maitoa?

  Miten se unikoulu sitä muuttaa? Nukkuuko poika jotenkin enemmän koulun ansioista? Minkälaiseksi rytmi nyt sitten koulun myötä muuttuu?

  Sori, mut oon aika pihalla, koska oma tenava on pian 6kk ja herää sen kerran, kaksi yössä ja mielestäni se on enemmän kuin normaalia.

  VastaaPoista
 3. Ei siinä mitään vikaa olekkaan. Se on meidän tän hetken rytmi.
  Tomas on huomenna 6kk ja tänään oli neuvola jossa ohjeistivat aloittamaan unikoulun nyt.
  6kk ikäinen lapsi ei kuulemma enää "tarvitse" öisin maitoa. Unikoululla muuttuu tuo yön rytmi, niin ettei lapsi sitten enää herää syömään ja tavoite on, että lapsi nukkuu yönsä rauhallisemmin.

  Rytmi tulee _oletettavasti_ muuttumaan niin, että aamuisin herätään aiemmin. :)

  Ja aina saa kysyä, eihän näitä voi tietää jos kukaan ei kerro. En mäkään tässä mikään täydellinen tietäjä ole, kun tänään vasta kokeillaan ekaa kertaa.:)

  VastaaPoista
 4. Oletteko itse tutustuneet unikoulu asiaan tarkemmin? Neuvolassa kun annetaan tosissaan vaan niitä suosituksia eikä niitä tarvitse eikä kannatakkaan aina sokeasti uskoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä tutustuttu jo aikaisemmin, sekä olen lukenut ja kuullut erilaisia käytännön kokemuksiakin.
   En mä neuvolan ohjeita koskaan sokeasti ole uskonutkaan. Maalaisjärjellähän tässä pelataan. :)

   Poista
 5. Tsemppiä unikouluun! Nella heräsi ennen aina kerran yössä syömään, sitten meni pari viikkoa niin että nukkui koko yön ja heräsi 6-8 väliin aamulla ja nyt taas on mennyt n. 4 yötä niin että on herännyt 3.30-4.30 välillä syömään. Outoa. Eihän tässä tiedä mikä sen rytmi edes on :D

  VastaaPoista
 6. Tuntuu sinällään hassulta, että yösyöttöjä jo nyt rajoitetaan. Meillä niitä ei tosiaan olekkaan ollut pitkiin pitkiiin aikoihin vaikka jo 6kk on tullut, mutta mitä oon kuullut juttuja niin ihan perus juttu on, että yöllä herätään syömään eikä siitä pitäisi olla huolissaan. Kuitenkin onhan se hyvä, että saisitte ne pois ja tomaskin nukkuisi paremmin. Ainahan se vaikuttaa, kun saa nukuttua tauotta kunnon unet niin itse kuin lapsikin. :) Tosin oon itsekkin vähän käyttänyt tuota unikoulua ja sillä varmaan saanutkin nuo yöunet hyvin toimimaan. Siis en sinällään tietoisesti, mutta kuitenkin. Mutta tsemppiä unikouluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä siitä huolissani olekkaan. :) Me vaan noudatetaan neuvolan ohjeita ja ollaan itse sitä mieltä, että alkaa olla joihan mukava, jos saadaan nukuttua edes muutama yö heräilemättä. :)

   Jokainen lapsi on erilainen, jokaisella on erilaiset tarpeet ja vaatimukset.

   Poista

Haleja <3