tiistai 15. tammikuuta 2013

TurvaistuinAamulla meinasi hieman jännittää tuon miehekkeen puolesta.
Tomilla oli tänään inssi ja pääsiki sen sitten läpi. Jee, onnea kultsi!
Nyt ollaan alettu kattelemaan autojakin taas enemmän, muutama hyvä vaihtoehto on tullut vastaan, mutta katsotaan nyt.

Autoa miettiessä palasin taas puhumaan uudesta turvaistuimesta. Tomas ei enää pituutensa puolesta tuohon nykyiseen kauaa mene, tuota kyllä ei ole paljon ehdittykkään käyttää, kun ollaan sitä käytetty tasan Karstulan ja Äänekosken reissuilla. Jääpähän hyväkuntoisena seuraavalle. :)

Nyt sitten oonkin katsellut eri vaihtoehtoja, mutta enhän minä tiedä mikä olisi paras. Täytynee pistäytyä ihan liikkeessä katsomassa ja tutustumassa.
Etsinnässä olisi kuitenkin istuin, jossa Tomas voisi istua mahdollisimman pitkään.

Yksi kaveri suositteli tätä istuinta, joka heiltä löytyy molemmilta lapsilta. On kuulemma helppokäyttöinen ja hyvä. Tämä on kasvot menosuuntaan-malli ja menee 9-36kg lapselle. Hintaa tällä on 249€.

http://www.babyshop.fi/images/musta_1212_bfb.jpg
kuva
Muitakin merkkejä ja malleja ollaan katsottu, täytyy tutustua tarjontaan vielä paremmin. Jonkun oikein mieluisen eilen netistä löysin, taisi sekin olla kasvot menosuuntaan, mutta siinä oli "turvakaari" tuossa edessä. En nyt tähän hätään muista mikä istuin oli kyseessä.

Millainen turvaistuin teiltä löytyy, mitä suosittelette? Mitä ei kannata hankkia? Mitä juttuja kannattaa huomioida?
Toivomme tosiaan sitä pitkää käyttöikää, mutta sekin jää toiseksi kun on turvallisuudesta kyse.

31 kommenttia:

 1. Jos oisin viisaampi kuin silloin aikoinaan, ottaisin nyt ehdottomasti tällaisen, joka menee tuonne 36kg asti. Idalla on nyt istuin joka menee 18kg asti, ja joudutaan siis ostamaan ihan piakkoin uusi. Mietinkin jo että josko ostaisi Idalle vielä tällaisen vastaavan, ja vaihtaisi sitten Sannille kun Ida painaa sen 15kg joka pelkkiin turvavyöistuimiin vaaditaan, ja ostaisi sitten sellaisen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just aattelin, että mitä pitempään menee samassa, sen parempi. :)

   Poista
 2. RECARO♥! Ehdottomasti, olisin sen halunnut Valtterille sillo ku ekan kerran siirryttii tohon istuimeen. Mutta nyt meillä on, kun saatiin jouluksi ja tossa meijän "uudessa" autossa kiinni, tosi helppo laittaa ;)

  Mitää pilipali-paskaa ei kannata ostaa, ne on just niitä 100e, niissä ne pään suojukset on styroksia, eikä kestä mitää (kokemusta on)

  Valtteri on kaukalon jälkeen ollut naama menosuuntaan, vaikka sitä ei suositella, mutta meillä se on helpompaa, kun pystyy katsoo mitä poitsu puuhaa ja viihtyykin niin paremmin. Autossa ei nykyään kyllä viihdy melkei yhtää :D

  Se istuin missä on palkki on Cybex Pallas ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä kuullu tosta istuimesta pelkkää hyvää nyt sitten muutamiltakin tutuilta. :)
   Mä kans ajattelin myös niin, että Tomas viihtyis paremmin kasvot menosuuntaan olevassa istuimessa, näkis paremmin maisemiakin. :)

   Poista
  2. http://www.lapsimatkustaa.fi/artikkelit/turvaistuinten-hyvaksymismerkinnat itselleni oli hyötyä tästä sivustosta

   Poista
  3. Kiitos! Käympä kattomassa :)

   Poista
 3. Liputan Akta Gracon-Duoflexiä, pari kk käytössä ollut ja ollaan tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käympä etsimässä tietoa tästäkin. :)

   Poista
 4. Mä liputan ton Besafe Izi combin puolesta. Meillä on se ja en voi ku kehua. Poika vieläkin selkämenosuuntaan ja saa olla vielä 2vuotta kun mahtuu ihan hyvin! Etupenkillekin jää hyvästi jalkatilaa ja ainoa istuin jonka saa erittäin tukevasti kiinni myös nahkapenkeille.

  Ja en suosittele istuinta, jossa on iso painoraja ts muunneltavuus. Eli ei mitään 6kk-6v istuimia kannata edes harkita, ne on testien mukaan kehnoja. Ja tuosta Aktan istuimesta kannattaa googlettaa kans juttuja, tiedä sit onko hyvä vai ei mut paljon ollut kritiikkiä, et saako myyjät jotkut proviikat tuota tarjotessaan.

  Brio Zenton jättäisin myös unholaan, ärsyttävä kiinnittää, huono istuma-asento/jalkatila vähäinen, kömpelö istuin ja made in china.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä googletella. Oon yrittäny tässä tutustua nuihin testeihin ja turvallisuus asioihin, mutta vielä saa tutustua lisää! :)

   Poista
  2. Joop. Oli aika helvetillistä (anteeksi) tutustua silloin tohon asiaan ja googlettaa illat pitkät mikä olis se just paras. Noi testitkin on jopa autoliitolla varsin ristiriitaisia. Ne pitää lukee kokonaan eikä katsoa vaan sitä arvosanaa, sillä miinuksia tulee tosi tyhmistä (turvallisuuten vaikuttamattomista) asioista.

   Mut mitään pilipali istuinta en suosittele. Ja käytettyä en suosittele hankkimaan kuin korkeintaan erittäin hyvältä tuttavalta. Kaikki Nania ym kannattaa unohtaa! Palkki-istuimista en henkilökohtaisesti pidä, turvallisuus arveluttaa.

   Esim. ton Besafe izi combin saa erittäin tukevasti myös vyöistuimena autoon kiinni jos autossa ei ole isofixejä. Sen saa myös myöhemmin tarvittaessa käännettyä kasvot menosuuntaan. Väitettiin et se ei olis niin tukeva kasvot menosuuntaan kun ei ole sit tukijalka käytössä mut jouduttiin viime talvena muutaman kerran käyttään noin päin ja se oli erittäin tukevasti kiinni kun aikuinen mies yritti sitä liikuttaa niin ei hievahtanutkaan :) Yllättävän näppärä myös asentaa vaikka testissä väitetään muuta. Me siirreltiin sitä omasta autosta mummun autoon ja takas koko kevät-syksy! Mut jos tohon päädytte niin kannattaa ottaa just alcantara kankaalla!

   Ja ehdottomasti käykää liikkeessä katsomassa rauhassa älkääkä antako myyjän tyrkyttää mitään väkisellä :D Noita besafe istuimia myy suomessa ainoastaan yksinoikeudella Lastentarvike. Ja ne on Norjalaisia istuimia.

   Poista
  3. Jep, huomasin myös tuon, että nuita miinuksia tulee muistakin jutuista kuin niistä mitkä liittyy turvallisuuteen.
   Myö tutkaillaan ajan kanssa nyt näitä kaikkia vaihtoehtoja. :)

   Poista
 5. http://www.babytown.fi/1779-britton-safeway-musta.html#.UPZaPif54s8

  Meillä on tämä kyseinen Britton Safeway- ja ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä. Sopivan korkea että poikakin näkee ikkunasta ulos, eikä vain pelkkiä oven listoja. :D 9-25kg menee ja erittäin helppo kiinnittää autoon!! :) Hintakaan ei ollu todellakaan päätähuimaava, 139€ oli hinta-laatu suhde kohdillaan. :)

  VastaaPoista
 6. Niin ja tykkään siitä ku on se kallistuksen säätö, niin jos nukahtaa kesken matkan niin saa kallistettua hieman "makaavampaan" asentoon niin ei nuoku siinä sitten.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kallistuksen säätö kuulostaa kyllä hyvälle! :)
   Tutustumpa siis tähänkin. :)

   Poista
 7. Kannattaa katsoa myös sellaisia käännettäviä istuimia, että ensin voisi pitää selkä menosuuntaan ja myöhemmin sitten kääntää toisinpäin. Itse en laittaisi alle vuoden ikäistä matkustamaan kasvot menosuuntaan. Meillä on nyt reilu 2 vuotiaalla käytössä toi Besafe izi combi ja olen ollut todella tyytyväinen! Hän matkustaa edelleen selkä menosuuntaan ja hyvin mahtuu ja viihtyy. Onhan noi istuimet kalliita mutta turvallisuus on semmonen josta me ei tingitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ees ollu tajunnu, että tommosiakin on. :D
   Käyn kurkkimassa myös tuon teidän istuimen tietoja. :)
   Turvallisuudesta ei mekään tingitä, joten hinnalla ei ole väliä.

   Poista
  2. Meilläkin on tuo tuoli sellanen että ekka voi pitää kasvot selkänojaan päin ja sitten menosuuntaan. :)

   Poista
 8. Meiltä löytyy cybex pallas fix istuin ja erityäin tyytyväisiä ollaan oltu kyllä siihen. Kuopukselle hankitaan varmasti samanlainen kun sen aika tulee.
  Itse tutustuin tarkasti turvallisuustesteihin ennen istuimen hankintaa.
  Istuimen kiinnityksiin kannattaa myös tutustua varsinkin jos istuinta on tarvetta siirrellä autosta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans tutustunut nuihin testeihin sun muihin, mutta vielä olisi paljon läpikäytäviä juttuja.
   Käyn katsomassa myös ko. istuimen tiedot. :)

   Poista
 9. Käy kattomassa tämä http://yle.fi/uutiset/lasten_turvaistuimista_ristiriitaisia_suosituksia/5080362

  Toivottavasti löydätte teille sopivan istuimen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävin lukemassa. Täytyy miettiä uudelleen tätä asiaa. :)

   Poista
 10. Meillä on samat aatokset nyt ollu. Pitäis kohhta puoliin miettiä uutta istuinta. Tosin menee tuo kaukalo vielä jonkin aikaa, mutta silti ajatukset on kääntynyt uuteen ja myös halutaan sellanen mikä menis mahdollisimman kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans varmaan menee vielä jonkin aikaa, mutta saa nähdä kauanko. :)

   Poista
 11. Niin ja onnea ajokortin johdosta! :)

  VastaaPoista
 12. Mun pitää varmaan alkaa kans pikkuhiljaa tutkia turvaistuimia! Vielä on aikaa kun Leo on vasta puolivuotias, mutta haluan harkita pitkään ja tehdä hyvän valinnan :) Ja Leo kasvaa hurjaa vauhtia, painaa jo ainakin 9kg eikä näytä hidastavan tahtia lainkaan! :D

  Mulle ehdottomasti tärkein pointti on että istuimen saa selkä menosuuntaan, joten se jo rajaa jonkin verran valintaa. Oon kyllä muutenkin supertarkka turvallisuudesta autossa, mutta pelkään vaan niin kovin paljon kolareita. :(

  http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/baby-toddler/convertible-car-seats/rear-facing-longer-is-better/convertible-car-seats-rear-facing.htm

  Mm. tuossa linkissä käsiteltävän tutkimuksen mukaan alle 2-vuotiailla lapsilla on 75% pienempi riski kuolla auto-onnettomuudessa, jos istuin on selkä menosuuntaan. Muutenkin selkää menosuuntaan taidetaan suositella aina kaikista turvallisimpana vaihtoehtona, ainakin niiden tahojen puolesta jotka turvallisuudesta eniten välittää, turvaistuinten valmistajat nyt suosittelee mitä vaan mitä niillä on myynnissä!

  Ootko löytänyt teille vielä muita vaihtoehtoja vai pysytteletkö tuossa mallissa mistä kirjoitit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, nyt kun on itsekkin ottanut enemmän selvää, niinhän se on että selkä menosuuntaan on turvallisin vaihtoehto. Täytyy siis funtsia semmmosta istuinta joka myöhemmin saa toiste päin myös. Tai sitten ostaa silloin toisenlaisen. :)

   Poista
 13. Meillä kans kohta ajankohtasena turvaistuimen osto, poika nyt 7kk 1vk :) Käytiin tänään nuita kattelemassa, ja meille tulee tää: http://www.klippan.fi/content/fi/1006/1263/1263.html . Mulla oli kriteerinä et saa vaihettua matkustus suuntaa, on pitkäikänen ja toki et mahtuu autoon :D Palkki-istuinta en meille halua, ei tunnu turvalliselta vaikka testeissä onki saanu hyviä arvosanoja... Ja liikkeessä niistä kyselin, niin monessa autossa saattaa olla liian lyhyet turvavyöt, ettei yllä sit laittaan kii.. Turvallisuudesta sano että aika lailla 50/50 selkämenosuuntaan istuinten kans. Meillä vaihtuu auto aika usein, istuinta ei jaksa olla jatkuvasti ostamassa josssei vyöt siihen riittäskään :D Ja tuossa Klippanin istuimessa oli hyvät kiinnitysmahdollisuudet, meillä saa onneksi isofixeillä kiinni nii on turvallisin. Ja toki saa kiinni ilman niitäki, jos jossain toisessa autossa ei oo isofixejä, seki yks kriteeri =) Tosta istuimesta en kyllä löyä mitään moitittavaa, ja se täyttää meidän kaikki kriteerit. En kyllä voi suositella tai kertoa käyttökokemuksia.. :D Recaro (ja toki muutki kasvot menosuuntaan ilman palkkia) ehkäpä kaikkein epäturvallisimman näkönen, pelkät vyöt ku ei vaan riitä nokkakolarissa suojaamaan pienen lapsen niskoja ym.. Ite rakastan kyllä Recaron penkkejä, nytki pojalla se kaukalo, mutta ku ei oo turvallinen nii eihän tietenkään sitä meille osteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, turvallisuus ensin! :)
   Mäpä katselen myös tuota. :)

   Poista
  2. Auton vöihin saa hommattua jatkopalan jos auton oma ei pelkästään riitä palkki-istuimen kiinnitykseen. :)

   Poista

Haleja <3