tiistai 22. tammikuuta 2013

Tomas 5kk

 IMG_7889_zps1a98c683k photo IMG_7889_zps1a98c683k_zpsf57b6352.jpg

Tänään Tomas on viiden kuukauden ikäinen. Aivan mahdottoman outoa, koska viimeksi tänään linja-autossa ollessani ja Tomasta katsoessani, tuli elävästi mieleen se kun sain Tomaksen ensimmäisen kerran syliini. Aika menee nopeasti, ollaan vietetty oikein kivat 5 kuukautta, Tomas on oppinut paljon ja vielä on paljon opittavaa.

Tänään Tomas sai ensimmäisen kerran kaurapuuroa ja kylläpä se maistuikin hyvin pojalle! Tomas sai myös jälkkäriksi banaania, annetiin ihan kokonaisesta banaanista palasia ja nekin maistuivat hyvin.

Tomas on syönyt myös palasina bataattia ja porkkanaa.

Mä olen lopettanut ihan sileiden soseiden teon, jätän nykyään soseet "rakeisiksi" ja ne menee ihan samalla tavalla alas, kuin sileätkin. Vähän kyllä jänskätin, että onko Tomas tuossa suhteessa kuinka nirso, mutta näyttää siltä, että kaikki menee, oli sileää, rakeista tai vaan ihan palasina.

Mulla on tosi ikävä sitä Tomaksen pikkuvauva aikaa, mutta kyllä tämä nykyhetki on ihan yhtä loistavaa aikaa. Tomas on niin aurinkoinen pikkumies, että toista saa etsiä. Toki känkkäränkkä täälläkin käy, mutta nykyään taas harvemmin.

Nykyinen Tomaksen rytmi:

Aamulla herätään klo 9-10
Päikkärit alkaa 12-13 välillä
Päikkäreiltä ylös 14.00-15.00 välillä
Toiset päikkärit nukutaan 17.00-17.30
Yöunille 20.00
Yösyöttö 01.00
Yösyöttö II 05.00

Nuissa väleissä leikitään, luetaan, touhutaan, lauleskellaan, ulkoillaan, jumppaillaan, syödään, vaihdetaan vaippa jne.

Jännitin kovasti, että nouseeko Tomakselle taas kuume rokotusten jälkeen, mutta eilisistä rokotuksista ei ole tietoakaan. Ei siis pienintäkään lämmönnousua tai kiukkuilua. Jee!

4 kommenttia:

 1. Onnea viisikuukautiselle pienelle miehelle :)<3

  VastaaPoista
 2. Ajattelin kysellä, että miten teidän syömisrytmi menee päivällä? Annatko Tomakselle aamupuuron? Iitalla on suunnilleen samanlainen rytmi kuin Tomaksella ja koska on nukkunut niin pitkään en ole aamulla puuroa antanut, koska ruoka syödään n. klo 11, joten pienelle ei kerkeä kunnolla edes nälkä tulemaan kun aika menee aamutoimissa ja sitten onkin jo ruoka-aika. Nyt on alkanut tuntumaan, että Iita voisi tarvita sen aamupuuronkin, koska yöheräämiset ovat taas yleistyneet. Muutoin kun Iita ei öisin enää tarvitse maitopulloa ja nyt yritän keksiä sellaista hyvää rytmiä kuinka saisin aikatauluun sopimaan myös aamupuuroilut :) Olisi siis kiva tietää kuinka teillä nämä mahdolliset aamupuuron maistelut ovat alkaneet ja mihin aikaan oot puuron annellu ja milloin sitten on seuraava ruoka ja niin edelleen :)

  -Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kirjoitella tuosta ihan postauksen, kun en taida saada tätä mahtumaan järkevästi kommenttiin. Lisäksi on sitten kivempi katsella itse myöhemmin minkä verran Tomas on nyt viisikuisena syönyt. :)

   Poista

Haleja <3