keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Nimetön

Taas olen kirjoitellut enemmän muusta kuin Tomaksesta, joten empä ole muistanut päivitellä tänne Tomaksen juttuja.

Tomas yrittää kovasti liikkeelle, niin kuin varmasti kaikki muutkin saman ikäluokan lapsukaiset.
Ryömimällä Tomas pääsee aina hieman eteenpäin(varmaan ihan kiukun voimalla).
Eilen kuitenkin suunta muuttui, poika lähti pakittamaan ryömimällä. Siitäkös sitten vasta kiukku tulikin, kun ei päässytään eteenpäin lelun luo.

IMG_7734_zps98ce663e

Myös kääntyminen alkaa olemaan hallinnassa joka suuntaan. Viimeisin opittu käännös on tuo selältä-mahalleen. Kääntyminen onnistuu niin kovalla kuin pehmeälläkin alustalla.
On mukava huomata kun pieni oppii uutta. Nyt olenkin yrittänyt välttää tuota sitteriä, jotta poika pääsee harjoittelemaan uusia taitojaan paremmin.

Tomas syö edelleen käsiään ja kaikkea minkä suuhun saa, ikeniäkin tuntuu kutittavan. Kuolaakin sitten sen verran. Lisäksi tokihan kaikki pitää myös viedä suuhun.

IMG_7655_zps740d1f6b

Jalatkin Tomas on jollain tavalla ymmärtänyt. Hän nimittäin pitää itseään polvista usein kiinni, nilkoista ja varpaistakin on peri kertaa ottanut kiinni, mutta ei kuitenkaan ole näyttänyt vielä "kilpikonnalle selällään". Ehkä joskus tulevina kuukausina.

IMG_7762_zps325515b4
Sellainen vähän ei niin kiva uusi juttu on pärskiminen. Mikäs muukaan hetki olisi parempi pärskimiseen kuin soiseita syödessä. Sotkua tulee, mutta tulkoon. Ei se menoa haittaa.

Toinen syömiseen liittyvä asia on, kun Tomas maistaa jotain "ei niin hyvää" sosetta, meneekin suu tiukasti kiinni, eikä enää toista lusikallista sinne saa upotettua.

Syömis asiaan kun päästiin, niin kerrotaampas siitä sitten lisää.
Meillä on nyt alettu syömään soseita enemmän ja sen on kyllä huomannut maidon kulutusta katsoessa. Tomas ei juo enää niin paljon korviketta kuin aiemmin, mutta juo sitä edelleen ihan kiitettävän määrän.

Aamulla Tomas syö maito-riisivelli seosta ja sosetta.
Päikkäreiden jälkeen Tomas syö vajaa  ½ purkkia lämmintä sosetta ja maitoa.
Välipalaksi Tomas syö makeaa sosetta ja maitoa.
Myöhemmin Tomas syö taas vajaa ½ purkkia lämmintä sosetta ja maitoa.
Ja illalla yleensä vellimaitoa ja sosetta, mikäli vain menee.

Jano juomaksi Tomas saa maitoa ja vettä. Nyt kun on tosiaan ymmärtänyt milloin hänellä on jano ja milloin nälkä.
Vedestähän Tomas ei aluksi "tykännyt", mutta nyt sekin menee.

5 kommenttia:

 1. Mitä sosetta annat aamulla? Käytät vissiin siis kaikki soseet kaupasta? :) Itse oon toistaseksi antanut ite tehtyä, kun on ollut vielä intoa ja halua tehdä ne itse. Ehkä sitten, kun määrä alkaa kasvaa niin voi tullakkin stoppi, mutta jää nähtäväksi. :)

  Meillä myös on löydetty jalat. Tosin polvet vain. Varsinkin vaippaa vaihtaessa pidetään polvista kiinni. Varpaita tms. ei ole vielä löytynyt jaloista.

  Niin ja vielä utealisuuttani kyselisin, että paljon teillä menee maitoa ja velliä tällä hetkellä? :) Meilläkin on vähän vähentynyt maidon ja vellin juonti, mutta en tiiä o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääk, nou nou! Teen itse suurimman osan soseista, marjasoseet olen kyllä ostanut kaupasta, mutta muut teen itse. :)

   Poista
  2. Niin ja varmaan kirjottelen postausta myöhemmin enemmän tästä syömisestä. :)

   Poista
  3. Mä jotenkin ihmettelinkin, että aika jännää, että et tee ite. Jotenkin tullu sellainen olo, että haluut tehä ite. Tuo purkki vaan hämäs mua. :)Ja siis toi jäi vähän kesken toi mun vastaus... Eli siis meillä on vähentynyt maidon ja vellin syönti, mutta en tiiä mistä johtuu. Ei välttämättä kiinteiden annosta.

   Poista
 2. oi ihana muksu :) saan täältä sun blogista hyviä vinkkejä tulevaisuudelle ;)

  VastaaPoista

Haleja <3