sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kuulumisia maalta

Eilen illalla porukat palailivat Suomeen ja ajoivatkin meille suoraan. Joskun yöllä olivat meillä, vaihdettiin muutamat kuulumiset saatiin tuliaiset ja sitten käytiinkin nukkumaan.

Aamulla saatiin ideaksi, että jospa lähdetäänkin Karstulaan pitkästä aikaa käymään.

Lähdettiin sitten vähän porukoiden lähdön jälkeen perässä ajelemaan ja käytiin matkalla ostoksilla. Löydettiin autoon parempi mankka, mulle uudet hiusmössöt ja Tomille, sekä Tomakselle uudet kengät. Tomaksen kengänkoko on 20/21. Tomas oli hereillä kaupassa ja höpöttelikin kovasti kärryissä istuessaan. Poitsu myös ihmetteli kovasti kaikkea minkä ohi mentiin.

Kun päästiin takaisin autolle syötettiin Tomas ja lähdettiin ajelemaan. Tomas nukahtikin melkein heti toisille päikkäreilleen ja heräsi vasta kun pysähdyimme vanhempieni kotitalon eteen. Käytiin syöttämässä Tomakselle kukkakaali-peruna sosetta ja vaihdettiin vaippa. Ihmeteltiin uusia lattioita ja takkaa, sekä innostuttiin repimään tapetteja yhdestä huoneesta.

IMG_8087_zps7d761ce4 photo IMG_8087_zps7d761ce4-1_zpsf48479af.jpg

Sitten haettiinkin ruokaa ja tultiin anoppilaan. Täällä Tomas säikkyi kovasti anopin koiraa Emmaa. Tämän jälkeen alkoikin hirmuinen kitinä ja itku. Mikään ei kelvannu ja masu oli kivikova. Kukkakaali-perunasose ei sitten ollutkaan hyvä idea tälle päivälle. Poitsu sai hoidettua masunasiansa ja sen jälkeen itkukin helpotti. Tomas palasi iloiseksi itsekseen, eikä Emma-koirakaan ollut enää pelottava. Touhuiltiin tässä ja Tomas oli mummunsa kanssa kiikkutuolissa kiikkumassa ja katsomassa kisuja.

IMG_8103_zps739c3626 photo IMG_8103_zps739c3626-1_zpsded47108.jpg


Me päästiin Tomin kanssa lenkille ja mummu syötti Tomakselle iltapalaa, lenkin jälkeen annoin poitsulle vielä maitoa ja sitten hän nukahtikin päästessään pinnasänkyynsä.
Laitoin itkuhälyyttimet toimintaan ja päästiin kahdestaan saunaan. Saatiin höpötellä rauhassa kaikesta ja löylyissä rentoutui.

Nyt istuskelen ihanan muhkella sohvalla viltin alla, lyhdyn valossa ja katselen televisiosta jotain hömppää. Saunasta tullessa huomasin, että jaloissani on hurja kuivat kohdat ja lainasinkin Tomaksen ceridal voidetta. Toivottavasti se parantaa nuo, etteivät aukea.

Pian suuntaamme Tomin kanssa nukkumaan. On ihana olla taas maalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haleja <3