maanantai 21. tammikuuta 2013

5kk Neuvola

Huomenna Tomas täyttää 5kk ja taas on siis neuvolassa käyty. Kasvu on tasaista ja kehitys oppikirjojen mukaista. Rokotteita antaessa taas itku pääsi pikkuiselta, mutta rauhoittui nopeasti. Itse taas taidan olla edelleen järkytyksen kourissa, koska tällä kertaa Tomaksen ilme oli vieläkin surullisempi kuin viimeksi rokotteita antaessa.

Poitsu nukahti neuvolan jälkeen heti vaunuihin ja otti parin tunnin unet sitten.

Pituus: 70,0cm
Paino: 9,1kg
Py: 43cm

Pituuskasvu ei vieläkään ole tasoittunut vaan menee ylhäällä. Painokäyrä taas on kääntynyt laskuun. Päänympärys menee kuulemma normaalisti.

Neuvolakorttiin Ulla täti kirjoitteli :
"Ihana hymypoika! Ääntäsi kokeilet ja kiljahtelet. Lattialla viihdyt, kellonviisarin tavoin pyörit.
Kasvat hyvin. Soseruoat maistuvat."

Saatiinkin kehotus, että voitasiin alkaa antamaan Tomakselle maistiaisia puurosta. Aloitellaankin siis sitten pikkuhiljaa aamupuurojen syöntiä. Tämän jälkeen kuulemma voidaankin aloittaa lihatsoseetkin.

Kävinkin jo eilen katsastamassa kauppojen puurovalikoimaa ja ostinkin tätä valmiiksi:
Kaurapuuro 5 kk, 240 g 

 Neuvolassa olikin puhetta nästä puuroista. Sillä olin miettinyt, että onko nuissa ihan normaaleissa kaurahiutailessa sun muissa liikaa "ylimääräisiä" aineita, mutta ei kuulemma ole. Joten ihan tavallisista hiutaleistakin voi puurot keitellä sitten kun ollaan tuo käytetty.
 
 

9 kommenttia:

 1. Meil on 1.2 toi 5kk neuvola ja mua pelottaa taas ne piikit xD Ootan innolla et saan syöttää Lukakselle aamupuuroa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nuo piikit on aina yhtä ikäviä. :D
   Onneks niitä annetaan seuraavan kerran vasta 1v neuvolassa. :)

   Poista
 2. Meillä alotettiin puurot tuolla samaisella puurolla, mutta sen koostumus oli tosi "outoa" :D Niin Leevi ei ruennut syömään :/ Aloitin siis tekemään ihan normi pikakaura hiutaleista sellasta vähän "löysempää" ja se on uponnut aina, hiukan hedelmä sosetta pistin aluksi sekaan ja sitten meni jo ilman soseitakin. :) Ja halvempaahan se toki on ja kun sitä voi käyttää! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä siis kokeilla ihan perushiutaleita, mikäli tuo ei mene. Huomenna varmaan otetaan tosiaan ekat maistiaiset. :)
   Sitä ne neuvolassakin sanoi, että siksikin on järkevämpää ostaa ihan normi hiutaleita. Normaalit kaurahiutaleet kun maksaa sen euron ja nuo reippaat pari euroa.

   Poista
  2. niimpä, ja noissa se vajaa 30g, pika kaura hiutaleissa se 500g ja 0,79€ :) säästöä sekin reilu euro mikä on erotus paketeissa. :D

   Poista
 3. Tuntuu ihan hurjalta, kun tomas on noin paljon isompi kuin meidän neiti, mutta niinhän se taitaa mennä, että pojat on isompia. :) Mutta siis ei sillä, että tomas olisi ns. liian suuri. :) Määkin meinaan nyt huomenna alottaa aamupuuron antamisen. Ja ihan normaaleista kaurahiutaleista meinaan alottaa enkä noita vauvoille tarkotettuja meinaa edes testata. Meille neuvolassa sanottiin, että kannattaa vaan tehdä normi hiutaleista, kun itsekkin mietin asiaa. Siis, että onko noissa vauvoille tarkotetuissa jotain eroa. Ja neuvoksi vielä antoi, että mikäli hiutaleet tuntuu olevan liian suuria niin kannattaa esim. sauvasekoittimella hurauttaa hiutaleita pari kertaa niin saa ne pienemmäksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, oon kans kuullut että pojat on isompia, mutta onhan se myös ihan yksilöllistäkin. :)
   Samat ohjeistukset mekin saatiin tosiaan tuosta puurosta. :)

   Poista
 4. Meillä ei normi puuroa syödä vieläkään :( Harmittaa, että alussa menin antaa makupuuroja ja niihin se perhana tottu :D Herkuttelija :D Mutta tiedämpähän jatkossa.. Olin niin yksin alussa, että en tiennyt oikein juttuja ja mulle ei kerrottu oikein, enkä sitte tajunnut kysyä.. Mutta tulee päiviä, jolloin se syö puuroa! ;) Onhan se sentää mummon tekemää mannapuuroa syönyt :P

  VastaaPoista

Haleja <3