lauantai 15. joulukuuta 2012

Tomaksen kuulumisa

Jos vaihteeksi kirjoittelisin taas Tomaksen kuulumisia. Tomas on ollut taas omaitsensä, eli hymyssä suin ollaan eletty viime päivät. Kikatusta ja valloittavia hymyjä, omanlaista puhetta, kädestä pitoa, halimista, hyvin nukuttuja öitä. Uutta parempaa päivärytmiä.
Mitä muuta äiti voikaan toivoa, ei mitään! Ei ainakaan tällä hetkellä, vaikka onhan ne timantit aina kivoja.

Tomas on ollut siis oikein kiltti poika. Mä olin jossain vaiheessa niin kateudesta monivärinen, kun lueskelin toisten blogeja, joissa kerrottiin että lapsi käy nukkumaan aikaisin illalla, kun meillä saatettiin kevyesti valvoa sinne puoli kahteen yöllä ja silloinkin alettiin kiukun kanssa nukkumaan. 

Nyt kuitenkin on jo neljäs yö, kun Tomas on käynyt yhdeksältä(21.00) nukkumaan, omaan sänkyynsä ja vieläpä ihan rauhassa. Aivan mahtavaa! Poikakin jaksaa päivisin touhuta paremmin, kun nukkuu pitempiä unia. Tässä välissä pitäisi varmaan koputtaa puuta!

Tomas on myös kurkkinut joululahjoja. Etenkin tuo SKIPHOPin aktiviteettilelu koira kiinnosti kovasti kun paketoin sitä. Ehkä siitä tulee uusi lemppari lelu. Toivottavasti ainakin.

Nämä pääsivät eilen pakettiin. Kuvassa lukee osa 1, sillä paketista puuttui lautassetti ja kun soittelin asiakaspalveluun, tilasin samalla toisessa kuvassa olevat jutut.

tilauss1

tilaus1111


Jospa palataan takaisin Tomakseen.. :D

Kehityksessä ei olla saavutettu uusia hienoja juttuja. Välillä mietinkin, että kehittyyköhän Tomas ihan "normaalia" vauhtia. Meillä nimittäin ei edelleenkään kierähdetä mahalleen, pari kertaa vahingossa on niin käynyt. Kyljelleen kyllä käännytään.
Eikös se kuitenkin ole niin, että jokainen kehittyy omaa vauhtiaan, samoinhan se menee kasvamisen kanssa. Jotkut kasvaa pitkiksi ja jotkut jää tapeiksi kuten minä (156cm!).

Olin myös aiemmin huolissani siitä, kun Tomas ei suorista jalkojaan. Suoristus tapahtui lähinnä silloin jumpan yhteydessä, mutta nyt on tapahtunut läpimurto ja poika suoristaa/rentouttaa jalkansa ihan itsekseenkin. Ajattelin jo, että ottaako suoristaminen kipeää kun ei sitä tee. 

Tomas on alkanut myös "seisottaessa" jännittämään koko kroppaansa, jotta pysyy paremmin pystyssä. Enää ei petä polvet alta. Seisomaan nostaessa Tomas kuitenkin olisi kovasti halukas lähtemään kävelemään. Myönnän että ollaan me välillä Tomasta kävelytettykkin kun poika siitä niin kovasti nauttii. 
"Vauva-asennossa" ei meillä ole viihdytty pitkään aikaan, eikä viihdytä edelleenkään. Kun Tomas makaa ja häntä ottaa käsistä kiinni yrittää hän nousta kovasti itse istumaan.

Piiloleikit on edelleen meidän touhuamisen kärjessä kaikissa muodoissaan. Samoin lukeminen tai no kaikki mistä ääntä lähtee.
Soseiden maistelu on edelleen meneillään. Muutamia lusikallisia on annettu. Makuina on ollut peruna, peruna-porkkana, mango ja päärynä. Kaikki ovat uponneet kohtuu hyvin.  

12 kommenttia:

 1. Ei varmasti oo mitään kiirettä vielä kääntyilyyn, sannikin vasta nyt kääntyy ns kunnolla mahalleen, ettei jää kädet alle tms. Ida kääntyi paljon aikaisemmin, joten kukin ajallaan :) ihania nuo skiphopit, pitäis tilata varmaan meillekin ainakin nuo aterimet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi aterimet on kyllä aika edulliset, harmi ku tilasin jo eilen. Nimittäin lasten taikamaassa kaikki skiphopit on tänään -15% :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mä oon ihan hurahtanut nuihin SkipHopin juttuihin. :D
   Kyllä mä taas joulun jälkeen rajoitan näitä ostoksia.

   Poista
 3. Moikka! Olen lueskellut blogiasi jo hetken kun meillä on melkein samanikäiset pojat. Tuosts kääntymisestä, että hirmu eriaikoihin vauvat oppii/haluaa/kiinnostuu kääntymisestä. Meillä esikoinen kääntyi vasta 5kk, kun tämä kakkonen kääntyi nyt eilen ekan kerran ollessaan viikon vajaa 4kk. Älä siis huolissasi ainakaan ole. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla, eihän tuolla mikään kiire ole. :)

   Poista
 4. Juu eipä sillä kääntyilyllä kiirettä. Toivo tais olla muutama päivä yli 4kk kun alko kääntyilee ilman että oli ikinä sitä yrittänyt aikaisemmin. sen jälkeen ei ookaan pysähtyny hetkekskään! Toivolta löytyy skip hopilta sellanen ihana pieni apinareppu! noi on kyl ihania :)

  VastaaPoista
 5. Ei meilläkään vielä edes meinata kääntyä. Jokainen tekee nuo jutut omaan tahtiinsa. :)

  VastaaPoista
 6. Näitä kommentteja lukiessa tuli sellainen olo, että täh? Meidän poika oppi kääntymään kunnolla 5,5kk iässä ja mä olin aivan riemuissani, että jes kaikki menee kirjan mukaan ja nyt tulikin sellainen olo, että myöhässähän me sitten kuitenkin oltiin :D

  Terveisin 157cm mutsi joka totisesti toivoo pojun saavan isänsä mitat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, noo eihän meilläkään kiire sitten ole. :)
   Me ollaan molemmat aika pätkiä, mä 156cm ja Tomi n.170cm :D

   Poista

Haleja <3