maanantai 10. joulukuuta 2012

Tervetuloa kiukku, huonosti nukutut yöt ja hampaat

Parin päivän tutkimisen jälkeen ollaan tultu tulokseen, Tomakselle on tulossa hampaita. Kyllä, monikossa.
Onhan poika kuolannut aina hurjan paljon, mutta nyt se on entistä enenmmän lisääntynyt. Lisäksi kaikki kova on mukava laitttaa suuhun ja venkluuttaa suussa edes takaisin, myös sormilla on kiva rapsuttaa ikeniä.
Ihmettelen kuitenkin, että aika ajoissa nuita alkanee sitten tulemaan, mikäli nyt oikein katsottiin (minä, Tomi ja Sami).

Ensin bongasin takaa vasemmalta jotain kummallista, mutta eihän nyt hampaat taaske tule ekana.
Noh, meillä ilmeisesti on tulossa kuitenkin, niin hölmöltä kuin se kuulostaakin. Saattaahan se olla, jokin muukin, mutta pahasti kyllä näyttää hampaalta. Tiedä sitten.
Mikäli se hammas onkin, niin tokihan menee vielä aikaa, että se läpi tulee.

Seuraavana päivänä mietin, että miten Tomas "jyrsii" kaikkea mahdollista ja ihan rapsuttaa ikeniään, mutta tällä kertaa eri kohdasta. Lisäksi etenkin, eilen poika on ollut kiukkuinen ja alkanut ihan yht'äkkiä itkemään ilman syytä.
Noh, taas tutkittiin ja todettiin, että suussa jyllää ilmeisesti "hampaat heti nyt"- kausi ja yksi alakulmurikin näyttäytynee tässä lähi aikoina. Kulmurin kohdalla ien punoittaa kovasti ja on turvoksissa. Melkein voisi sanoa, että Tomaksen suu on kohta kuin perunapelto.. Ehkei kuitenkaan.

Viimeyö oli kamala. Ihan hirveä. Niin itselle, Tomille kuin Tomaksellekkin. Tomas heräsi yöllä tunnin välein itkemään, illasta Tomas nukkui yhtäjaksoisesti kuitenkin jopa kolme tuntia. Yöksi otin sitten Tomaksen viereen nukkumaan, koska yksinkertaisesti olen laiska. Sain siinä sitten rauhoiteltua poikaa aina kun itku tuli. Aamuyöstä siirsin Tomaksen omaan sänkyynsä.

Voitte uskoa, miten väsyneitä oltiin tässä tänä aamuna. Tomilla oli kello soimassa "jo" kahdeksalta, sillä Tomi kävi tänään autokoulun kirjallisissa (ja pääsi läpi!!). Itse heräsin, kun Tomas mölisi sängyssään. Mulla oli aivat jäätävät silmäpussit ja näytin ihan sille, kun mulla olis elämäni krapula+olisin valvonut kuukauden putkeen. En siis ollut järjin kaunis näky. :D

Nyt Tomas on nukkunut kuitenkin hyvin päikkärit ja rytmi on kohdillaan, joten toivotaan että ensi yö menee paremmin.

Tänään muuten tuli tilaamani valokuvat (289kpl)!
Lisää pitäisi vielä pistää tilaukseen, sillä ajattelin tehdä leikekirjan. :)

kuvat

Muunmuassa tälläiset menee isovanhemmille joululahjaksi. Vihdoinkin sai nuo pakettiin, kun tuli kuvat. :D

kehys


4 kommenttia:

 1. Ettei ois sellanen helmihammas, en osaa oikein selittää mikä se on, googleta :D se häviää sit jonkun kuun kuluttua. Yleensä ne etuhampaat tulee kans ekkana, mut syntyyhän jotkut vauvat jopa hampaat suussa, joten mikspä ei poikkeuksetki ois mahdollisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin mahdollista, että tuo poskihammas saattaa olla tuollainen "helmihammas", mutta tuo kulmuri ei kyllä täytä ko. "kriteerejä". :)

   Poista
  2. Minäki luulin että idasta tulee vampyyri ku kulmilset paisto, mut silti ne etuhampit puski eka :D

   Poista
 2. Ihana lahja tuo jalanjälki-kehys. :) Mun avomiehelle ja sen siskolle tuli ekat hampaat jo 2vai3kk iässä eli kyllä ne voi olla oikeitakin hampaita, mutta siis mahollisesti ne on nyt noita helmihampaita. :)

  VastaaPoista

Haleja <3