keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Faktoja Tomaksesta

Faktoja Tomaksesta noin 3½ kuukauden iässä

kuvakirja

Vaipat:
Tomas käyttää koon 3 ja 4 vaippoja, vaippamerkkinä meillä on alusta saakka ollut Libero. Nuita kolmas koon vaippoja tuntuu löytyvän joka paikasta, joten käytetään ne ensin ja sitten siirrytään nelosiin, vaikka ovatkin vielä aika ison tuntuisia.

Vaatteet:
Käytössä on nyt koon 62 vaatteet, vielä kuitenkin joukossa on muutamia 56cm vaatteita, jotka ovat sopivia. Toisaalta on käytössä myös kaksi 68cm bodyä, jotka ovat oikeinkin hyvän kokoisia päälle.
Tykkään käyttää Tomaksella housut+paita/huppari yhdistelmää. Jos on huppari, niin alle laitetaan t-paita body tai t-paita.

Ihonhoito:
Tomaksen ihoa hoidetaan apteekin voiteilla, näiden lisäksi käytetään muutamia muita rasvoja ja vauvaöljyä.
Ihoa rasvataan päivittäin 2-3 kertaa, sillä Tomaksella on kovin kuiva iho. Kylvyssä käydään 3 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan ja kylpyveteen laitan aina öljyä.

Iho

Hieronta:
Tomas saa vauvahierontaa 4-6 kertaa viikossa, yleensä ennen iltatoimia.

Tomaksen aamutoimet:
Aamumaito-> pesut -> vaipan vaihto-> rasvaus-> vaatteet-> jumppa-> leikkiä jne.

Iltatoimet: 
Iltavelli ja lauleskelua -> Pesut->  vaipan vaihto-> rasvaus-> hieronta-> yöpuku-> iltasatu-> nukkumaan

Jumppa:
Meillä jumpataan välillä miten parhaaksi nähdään, mutta usein jumppaan kuuluu:
 "ilmahalit", nyrkkeily, käsien liikuttaminen ylös ja alas, jaloilla polkeminen, jalkojen suoristaminen (Suoristaminen, koska Tomas pitää kokoajan jalkoja koukussa...)
Samat jutut toistetaan 5 kertaa / kierros ja kierroksia tehdään 5. 

Nukkuminen:
Päiväunet Tomas nukkuu 11-16 välillä, myöhemmin ottaa vielä 18-19 välillä pienet torkut. Päiväunet nukutaan omassa sängyssä tai vaunuissa parvekkeella.
Tomas käy iltaisin nukkumaan klo 22-23 välillä  ja syö 1-2 kertaa yössä 160ml maitoa.
Yöpukuna meillä on erilaisia unihaalareita. Joskus käytettiin myös unipussia ja kesällä lyhythihaisia tai hihattomia bodeja.
Tomas uneksii öisin paljon ja höpöttelee unissaan.

Luonne:
Luonteensa Tomas on perinyt ehdottomasti minulta. Kaikki pitää olla heti nyt ja jos ei jokin ole hyvä, se kyllä ilmoitetaan. Kova Tomas on myös "juttelemaan" ja nauramaan. Harvemmin meillä itketään ja kun itketään niin silloin on joku oikeasti huonosti. 
Tomas on  kovin seurankipeä kaveri välillä, mutta viihtyy myös itsekseen, etenkin leikkimatolla, jossa vetää peilin narusta, josta saa musiikin kuulumaan. 

ikääpupu

Omat arviot  painosta ja pituudesta on +8kg ja 66cm-67cm . Tomas on taas kasvanut pituutta hurjasti ja painoa on myös tullut reippaasti. Sillä enää ei olekkaan niin helppo häntä kantaa. Bodeista alkaa jäämään hihat kohta lyhyeksi ja housuista lahkeet. 68cm housut vaan eivät pysy jalassa, kun ovat vyötäröltä niin isoja. 

 

9 kommenttia:

 1. Voi miten kiva blogi! Pitkästä aikaa uusi blogi, jossa kerrotaan mielenkiintoisesti niistä arkisista asioista :) varmaan muistat, kun avauduin omassa blogissa niistä käytiin kaupassa-syötiin-nukuttiin-syötiin-leikittiin-nukuttiin-blogeista :D Mutta siis tosiaan, mielenkiinnolla odottelen jatkoa sulta :) Pitää vielä tarkemmin lukea vanhatkin postaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät. Vaikkakin, mä täällä kertoilenkin aikaslailla arkisista jutuista. :)

   Poista
  2. Joo mutta sulla on taito herättää mielenkiinto niillä arkisilla jutuilla :--)

   Poista
 2. Ihana postaus! :) Lukas käyttää 56cm ja 62cm vaatteita ja herää yöllä 1-3 kertaa syömään, viime yönä heräs taas vaan kerran, vaipat on kolmosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, teillä taitaa Lukas olla muutenkin hieman pienempi kokoisempi kuin tää meidän pikku pullero. :D

   Poista
 3. Hihii sainkii täst idean tehä itekki samanlaisen postauksen !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee toki :)
   Mä ajattelin tulostaa tän tohon vauvakirjan väliin meille, kun nuissa kirjoissa on niin vähän tilaa kirjoittaa :)

   Poista

Haleja <3