torstai 15. marraskuuta 2012

Velliä

Meillä on nyt syöty jonkin aikaa riisivelliä maidon seassa aamulla ja illalla, tuo velli on sopinut Tomakselle oikein hyvin eikä masuvaivoja ole ollut. Unien pituuteen se on vaikuttaut kuitenkin vain hieman, edelleen meillä herätään yöllä syömään kerran, mutta huomattavasti tyytyväisempi Tomas on ollut.

Kokeiltiin me myös maissivelliä kerran (kun riisivelli oli loppu) ja se taas pisti masun kipeäksi kerralla.
Lastenlääkäri ja meidän terkkarihan antoivat jo silloin neuvola+lääkäri käynnillä luvan aloittaa kiinteitä, kun Tomas herätti niin kovin usein yöllä ja plaaplaaplaa.

Nyt kuitenkin oonkin ajatellut, että tekisin nuita vellejä itse, kai nyt kuka tahansa osaa vellin tehdä?Ehkä..
Ensinnäkin siksi, että haluan tehdä Tomaksen ruoat suurimmaksi osaksi itse, omatekoisissa velleissä/soseissa kun ei ole niitä ylimääräisiä väri- ja lisäaineita, ylimääräistä suolaa taikka sokeria.

Nyt voin myös tunnustaa täällä, että meillä on imetys lopetettu kokonaan. Niin harmi kun sen päätöksen teko olikin. Stressasin itse siitä niin paljon, maito ei riittänyt vaikka mitä teki ja vaikka poikaa olisi pitänyt rinnalla 24/7. Mutta ainakin mä yritin...

Minkäs verran meillä menee korviketta.. Noh, paljon. Tomas syö 120ml-160ml(180ml) kerrallaan korvikemaitoa, noin 3-4h välein. Illalla laitetaan iltapulloon nykyään 60ml velliä ja 60ml korviketta ja sitten Tomas nukkuukin 6-7h putkeen ja herää syömään aamuyöllä maidon.
Myös aamupäivällä Tomas saa vellin ja korvikkeet seosta, ennen ekoille päikkäreille ryhtymistä.
Näin Tomas nukkuu kunnon päiväunet 3-4h ja jaksaa taas olla pitempään hereillä.


9 kommenttia:

 1. Suosittelen tekemään vellinkin itse. Noiden kaupan vellien ravintosisältö ei ole korviketta kummoisempi, eikä se sakeuskaan päätä huimaa. Oon ite tehnyt ensin maidon valmiiksi (meillä jauhemaito) ja lämmittänyt sosetta muutaman rkl mikrossa. Ne pulloon ja runsas ravistus. Helppo säädellä sakeuttakin itse. Meillä menee tällähetkellä pe-pork ja pork-bataatti, hyvin maistuu eikä massua vaivaa. :)

  VastaaPoista
 2. Näin olin suunnitellut. :) Jospa tässä katsastellaan että mitä uutta makua alettais maistelemaan. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä ei poika suostunut koskaan vellejä syömään, mut yöunet piteni kun annoin sosetta aina iltaisin vaikka oli kyllä TODELLA huono syömään mitään. Kuten on edelleenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soseiden alotusta täälläkin suunnitellaan, mutta jospa vähän myöhemmin. :)

   Poista
 4. Meidän poika (7/12) on kanssa maidon suurkuluttaja, kerralla korviketta menee 200ml + pari teelusikallista porkkanaperuna/hedelmäsosetta (mihin mahaan? Sitä kysyn minäkin...) soseiden aloituksen seurauksena kakin ährääminen on työn ja tuskan takana, välillä hirvittää katsoa miten pieni on nii tuskainen. Yöunet nukutaa 7-8h putkeen (äiti tykkää).

  Tomas on suloinen ja ihana blogi! :)

  VastaaPoista
 5. Meillä onkin samanikäiset lapset. Mulla vain tyttö. :) Meillä ollaan myös kokonaan korvikkeella. Oltu melkein alusta saakka, kun imetys ei vaan ottanut sujuakseen ja pian loppui maidon tulo kokonaan. Meillä korviketta menee 140-180ml kerralla. Illalla annan sen 180ml ja nyt on alettu nukkumaan koko yö eli nukkumaan mennään siinä 8-10 välillä ja aamulla herätään 8aikaan. Oon kyllä ollu ihmeissäni, mutta tosi kiva saada nukkua kunnon unet. :) Kyllä tuo 6-7h unetkin on ihan hyvät, jos vaan itse osaa nukkua kunnolla tuon ajan.

  Ps: Mukava blogi sulla. Alan nyt lukemaan tätä ihan säännöllisesti. Ja samanikäiset lapsekin vielä niin mukavaa seurata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettei meidän pikku Tompsu oo ainoa laatuaan tuossa maidon kulutuksessa. :D
   Ehkä meilläkin jossain vaiheessa nukutaan kokonaisia öitä. :)

   Poista
  2. Meillä tosin on nyt mennyt pari yötä niin, että neiti nukahtaa vasta puolita öin. Sama juttu nytkin. Ei nuku nytkään. En ymmärrä miksi näin, kun mitään ei muuttunu.

   Poista
  3. Meilläkin Tomas nukahti vasta nyt. Noh, ei pikkuisiakaan aina väsytä :)

   Poista

Haleja <3