torstai 1. marraskuuta 2012

Toivepostaus : Miten vältyin "raskauskiloilta"

Tästä aiheesta on pyydetty useampaan otteeseen postausta, joten tässä tulee..

Meillähän pientä ihmettä odoteltiin hyvän tovin, ennen kuin raskaustestiin se kuuluisa positiivinen tulos tuli. Jossain vaiheessa alkuraskautta, mulle iski paniikki. Paniikki siitä, että kiloja tulee omien kilojen päälle lisää. Sitä mä en halunnut ollenkaan. Juttelin raskautumisesta ja muusta työkavereiden kanssa.

Työkavereista muutama puhui, että kyllä ne kilot lähtee sitten nopeasti. Jotkut puhuivat että heille oli tullut paaaljon kiloja lisää. Jotkut, ettei heille tullut lainkaan.

En ollut koskaan kuullut, että jollekkin ei olisi raskaden aikana kiloja tullut.
 Kun siitä kuulin, päätin, että minullekkaan ei tule kiloja. Ajattelin, että se on mahdotonta ja mietin, että maksimissaan 8kg saa tulla ja samalla toivoin, ettei niitä kerry.

Alkuraskauden aikana mulla oli paljon pahoinvointia, alkuun oksentelin ja ruoka ei maistunut.
Pahoinvoinnin vuoksi painoa tippui alussa jonkin verran.

Lenkkeilin raskausaikana normaalisti, eli 3-4 kertaa päivässä, vaihtelevan pituisia lenkkejä mäkisessä maastossa ja metsässä. Lenkille on päivittäin edelleenkin lähdettävä koiran ja oman pään vuoksi.
Mä varmaan höperöityisin, jos joutuisin olemaan sisällä vain.

Jossain vaiheessa yritin alkaa syömään säännöllisemmin, mutta se lopulta kaatui laiskuuteeni ja siihen, ettei ollut nälkä silloin kun piti syödä. Söin siis mitä halusin ja silloin kun oli nälkä.
Mitä lähemmäksi laskettuaika tuli, sitä kipeämmäksi selkäni kävi ja jäin pois töistä. Välillä olin niin kipeä, että en päässyt kävelemään ja vessaankin pääsin vain hilaamalla itseäni lattiaa pitkin tai Tomin avustuksella. Jos yritti kääntää kylkeä tuli vedet silmistä kivun vuoksi.
Silloin tietysti jäi lenkkeily pahimpina päivinä. Aina kun selkä antoi, niin lähdin lenkille.

Äitiyslomalla kävin pitemmillä lenkeillä, toisin ne lenkit olivat myös rauhallisempia. :D

Tokihan mulle välillä tuli painoa lisää ja välillä paino oli alle lähtöpainon, mutta tasan sama paino oli ennen raskautumista kuin synnytyssaliin lähtiessä.
Tokihan asia olisi varmasti ollut toisin, jos ei tuota omaa masua olisi jo valmiina ollut.
En siis tehnyt mitään erityistä, jotta raskauskilot pysyisivät poissa. Mä vain päätin asian.

4 kommenttia:

 1. Mulle tuli n. 25 kiloa painoa lisää ja nyt omaan normaalipainoon on matkaa 12 kiloa. :D Näin käy kun syö mitä haluaa, eikä liiku. Periaatteessa en kadu mut aion kyllä seuraavassa raskaudessa katsoa syömisiäni ja liikkua, koska loppuraskaus oli niin hirveää kaikkine turvotuksineen ja kipuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekkin jo joskus toinen tulee, aion kyllä pyrkiä samaan. Mutta ennen kun edes toisesta uskaltaa ääneen ajatella(mikä kylläkin on jo tehty) haluan saada ihteltä vähän painoa pois. :D

   Poista
 2. Tuollainen suoritus on kyllä hatun noston arvoinen! Saa aika tarkkaan katsoa mitä suuhun laittaa ja että jaksaa vielä liikkuakkin raskaana :) Ite kanssa päätin, että en halua paljoa kiloja ja taistelen niiden estämiseksi. No nyt on matkaa viellä laskettuun alle kaks kuukautta ja plus 7kg ja olen päättänyt että tästä se ei enää nouse yli kymppiin. Harmillista kun ei ite pysty liikkumaan, se saa aikaseks kamalan kivuliaat supistukset. Mutta voi tästäkin ylpeä olla että ollaan vielä alle kympissä. Nimittäin itelle kilot kertyy todella helposti ja ylimääräistä todellakin on. Kiva blogi sinulla, jään lueskelemaan lisää ja liityin lukijaksi.

  VastaaPoista

Haleja <3