lauantai 24. marraskuuta 2012

Toivepostauksen tynkää ja vauvakuumetta


Essi halusi tietää mitä mieltä mä olin äitiyspakkaukseta, joten tässä alkuun meidän kokemus/mielipide äitiyspakkauksesta. Tai oikeastaan siitä kannattiko vaiko ei.

Mulle on nyt pikkuhiljaa käynyt selväksi, että ei sitä äitiyspakkausta olisikaan tarvittu.
Käytimme äitiyspakkauksen jutuista ainostaan kietaisubodyja, makuupussia, pussilakanaa ja hygieniatarvikkeita. Näitäkin kaikkia meille oli jo ostettu ennen pakkauksen saantia. Minusta kun oli ihana ostella itse Tomakselle kaikkea.
Nämä olisi saatu myös sillä rahasummalla, jonka olisi saanut äitiyspakkauksen sijasta.
Meille kuitenkaan ei ehkä olisi sitten kuitenkaan tuota pakkausta kannattanut ottaa, mutta tietääpähän sitten seuraavalla kerralla olla ottamatta.
Onhan äitiyspakkaus hyvä keksintö ja oikeasti hyödyllinen, mutta ei vain ollut meille se järkevämpi vaihtoehto.

Sitten asiasta toiseen. RASKAUSKUUME/VAUVAKUUME.
Moni läheinen tästä onkin jo kuullut :D
Tomas parin minuutin ikäisenä. Mammalla kärsivä ilme kun samalla tikattiin.
Mulle on tullut uusi vauvakuume, tää alkoi nostamaan päätään jo viimekuussa. Oikeastaan tää taisi lähteä siitä, kun tajusin, että Tomas on kasvanut järjetöntä vauhtia, eikä tosiaan ole sellainen pikkuvauva enää. Saatika, että Tomas käyttäytyisi kuin pikkuinen. 
Tomas on aivan ihana pieni poika, mutta haluaisin Tomakselle pikkusisaruksen, mielellään tässä kahden vuoden sisällä. 
Meillä kun ei hirveästi tai no ollenkaan ole saman ikäisiä vauvakavereita, saatika vauvaseuraa Tomakselle.
Olisi sitten kiva olla kahden pienen äiti. Tuplamamma. (eikö kuulostakkin ihanalle?)
 
Toisaalta tää saattaa myös olla ”raskauskuumetta”, mulla on ikävä niitä potkuja, niitä hetkiä kun kuunneltiin kotona sydänääniä masun läpi iltaisin.
Tomas vielä masussa
14 kommenttia:

 1. Mulla on kans nimenomaan vauvakuume nousemassa taas ja haluaisin jo toisen lapsen, tai haaveissa ainakin tehdä lähi vuosina pojalle sisarus mutta raskautta mulla ei ole kyllä yhtään ikävä, vaikka kaverit väitti, että alan ikävöimään potkuja ja sitä mahaa. :D Tosin oon kyllä huomannut, että välillä kuljen kaupassa käsi "vatsan päällä" kun aina kuljin raskaana ollessa niin kun se tuntui niin rennolta. :D Mutta en ikävöi, ainakaan niitä vaivoja mitä tuli mm. kamalat selkä- ja lonkkakivut, turvotus, ensimmäisen kolmanneksen hirvittävä pahoinvointi... mut olihan se kiva kun ne ekat potkut tuli ja ihmiset koitti vatsan läpi miltä se tuntuu. :D Ja kun kaikki ihaili mun vatsaa... huoh. Toinen lapsi ois jo toiveissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee en oo ainut! ;D
   En mäkään niitä vaivoja ikävöi, mutta niitä kaikkia ihania pieniä asioita. :)

   Poista
 2. Mulla ei ole vielä yhtään ikävä raskautta. Oli niin rasittavaa koko juttu ettei innnosta lähteä samaan rumpaan ihan heti. Raskaus aika meni tosi helposti, mutta sitten se käynnistely ja itse synnytys ei ollut niin ihanaa. Enkä ole vielä unohtanut asiaa. Moni sanoo, että äkkiä se unohtuu ja haluat uudestaan raskaaksi, mutta vielä ei ole tullut sitä ajatusta. Vaikkakin kyllä mää jossain vaiheessa voisinkin uudestaan tulla raskaaksi, mutta ei ihan heti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin ihmisestä ja kokemuksista kiinni. :)

   Poista
 3. Mulla ja miehellä oli kans vauvakuume kun poika oli 3-4kk. Sen jälkeen se meni mulla ohi, miehellä ei niin pahasti :D
  Nyt mulle tuli hieman raskaus/vauvakuume sun postauksesta :) Ja vähän haikea fiilis, kun olisin halunnut heinäkuu vauvan 2013 mut ei kaikki mene niin kuin suunnittelee/haluua :( Tyhmältä kai kuulostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulosta tyhmältä, luulen tietäväni tuon fiiliksen. :)

   Poista
 4. Tämä ei nyt liity mitenkään aiheeseen, mutta synnytykseen kyllä.. :)

  Olen kiinnostunut kuulemaan kaikenlaisten äitien kertomuksia synnytyksestä. Nyt joku sanoi, että verta valuu jälkikäteen aikalailla. Ja muut myötäilivät, että "kyllä sitä aikalailla tulee juu...". Tuliko sinulla valumia hirveästi? Yritän epätoivoisesti toivoa että kaikille ei käy niin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekana vuorokautena tuli paljon, mutta sen jälkeen ei enää niinkään. :D

   Poista
  2. Mulla tuli jälkivuotoa kahen kuukauden ajan. Aluksi tuli paljon ja sitten se väheni pikku hiljaa. Vielä jälkitarkastuksessakin sitä oli. Sitten se loppui pian sen jälkeen. Kyllä sitä varmaan kaikilla tulee. :)

   Poista
 5. Samaa mieltä äitiyspakkauksesta! Halusin ottaa sen, koska se mukamas "kuuluu ottaa", mutta nyt kun miettii niin se raha olisi ollut paljon parempi sijoitus. Ollaan käytetty pakkauksesta makuupussia (meillä on myös 2 käytettyä makuupussia, joten aika hyödytön sekin), jotain vaatteita (niistäkin tosin suurin osa vielä aivan liian isoja ja siksi käyttämättömiä), peittoa ja lakanoita. Toi peitto taisi olla oikeasti ainoa hyödyllinen. Vaatteetkin oli ihan turhia, koska saatiin sattumalta yheltä tutulta vanhoja vauvanvaatteita, ja mukana oli tottakai noita äp-vaatteitakin. :D No, onhan se laatikko ihan kätevä säilytyslaatikko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, no mullakin se laatikko on varastossa. TYHJÄNÄ. Ehkä kun siivoilen taas kaappeja saan senkin laatikon täyteen kaikkea turhaa. :D

   Poista
 6. Täällä kans toinen vauvakuumeinen ja samoten raskautta ikävä.. Tosin vielä pitäis malttaa ootella, mutta ois niin kiva saada pienillä ikäeroilla pienokaiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi pientä tuhisijaa olisi niin suloista, olisi sitten toisistaan seuraa isompana ja muutenkin. Ääää, tää vaan pahenee päivä päivältä. :D

   Poista
 7. Me jätettiin ottamatta äitiyspakkaus, halusin nimittäin itse valita vaatteet ja muut tuotteet vauvalle, ja ihan hyvin pärjättiinkin ilman sitä. Tsemppiä kuumeiluun ;)

  VastaaPoista

Haleja <3