torstai 15. marraskuuta 2012

Huokaus

Monet ellei jopa kaikki, ovat kuulleet tästä mediassa esillä olevasta "kotiäidit töihin" jupakasta.
Mun on nyt pakko kirjoittaa tästä sillä, hieman tuntuu hölmölle nuo.

Ensinnäkin joka ikinen syksy ja kevät valitetaan mediassa kun päiväkotiryhmät ovat liian suuria.
Hoitajia on liian vähän lapsiin nähden, kun kaupungeilla ei ole varaa palkata enempää työntekijöitä ja silti luvataan lapsille turvallinen hoitopaikka. Hmm.. Voihan se teoriassa onnistua, mutta ei käytännössä, kun olet yksin 15 0-3v lapsen kanssa.

Toiseksi, mihin ihmeen töihin voi mennä, nykyään missään ei ole töitä. Kokoajan lomautetaan ja irtisanotaan ihmisiä, työttömiä on hurjasti. Lisäksi THL oli kirjoittanut, että vaikka äidit haluaisivat osa-aikatöihin, ei töitä ole tarjolla. Hienoa. Tokihan jos on vakipaikka niin mikäs siinä, töihin vaikka suoraan synnäriltä, mikäli itse voi.

Mä en voisi, mua on stressannut jo, että mitä teen äitiysloman jälkeen. Enkä tiedä edelleenkään.

Mitä mieltä te olette tästä?

iltalehti.fi

Ja tämä taas ei liity asiaan, mutta kävin piiiiitkästä aikaa kaupungilla ja eikö mulle iskenyt jäätävä päänsärky. Oli oikein nautinnollista siis. -.-
Noh, onneks muilla edes oli kivaa :)

9 kommenttia:

 1. Mie oon ihan samaa mieltä sun kanssa!

  Ihan älytöntä tehdä tälläst jupakkaa, mikä on niin ristiriitain muihin uutisiin nähden, jotka siis liittyvät samoihin aiheisiin. Tottakai ihmiset varmaan menis töihin JOS niitä töitä olis.. Onhan se helppoa sanoa tollasena hyvä-palkkasena vakityöntekijänä et pitää palata töihin ku on saanu synnytettyy, ku ei oo itellä huolia minkää suhteen.
  Miettis ennemmin jotain järkevää, esim. miten nimenomaa sais lisää työpaikkoja ja miten sais maahanmuuttajatki työllistettyä, nehän on sossussa jonottamassa myös niitä valtion rahoja!

  Suoraa sanottuna, itestä ei tunnu hyvältä maksaa veroja valtiolle, jonka verorahoista osa menee valtion "henkilökunnalle" eli päätösvaltasille ihmisille palkaks turhasta p****n jauhamisesta.. (kuten meiän kotiäitien morkaamisesta)

  VastaaPoista
 2. Mä en yleensä ota kantaa näihin asioihin, mut harva taitaa leipoa ja juoda kaakaota ja nauttia täysin siemauksin kotihoidontuella elämisestä rahallisesti.

  Ja todellakin, tekisin vaikka osa-aikatöitä, mut kun ei ole. Tosin en ole edes kotihoidontuella, vielä. Kohta ehkä olen. Sillä ei todellakaan juhlita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä en ole ainakaan hirveämmin ehtinyt rentoutumaan sen jälkeen kun Tomas on syntynyt. Sitä on vaan menty eikä istuttu rauhassa saatika nukuttua päikkäreitä.

   Nytkin taas täytyy liitää syöttämään, vaihtamaan vaipaa, pukemaan, lenkille, kauppaan.... :D

   Poista
 3. Toi edith anderssonin teksti on aika naurettava... vai että tulkaa kokeilemaan millaista on tehdä töitä ja saada palkkaa... ihan kuin hän olisi oivaltanut jotain upeaa.. eiköhän suurin osa kotiäideistä ole joskus työelämässä jollain tapaa ainakin käynyt kääntymässä :D harvalla se kotiäitiys on koko elämän mittainen tilanne.....

  Ja vai huvia.... jos se kerran on pelkkää huvia, niin miksi hän 7 vuotta sitten istui porukassa jossa jokainen kotiäiti vaan vinisi (hän itse mukaanlukien). Minusta on ihanaa että juuri nyt voin ajatella vain soseita, lapsen kasvua ja kehitystä ja talvihaalareita. Saan olla läsnä kun pieni ihmisen alku kasvaa. Töissä olen tätä ennen ollut jo vuosia... ja tämän jälkeen ehdin työelämän "upeudesta" nauttimaan vielä vuosikymmeniä.. Kotiäitinä olo on myös raskasta joskus, mutta ei kaikki elämässä voi olla vain "upeaa" ;)

  Ja loppujen lopuksi, mikä on lapsen paras? ei ainakaan se täyteen tungettu tarhalaitos. Ja vaikka se on täynnä niitä hoidettavia lapsia, niin eipä meille koulutetuille hoitajillekkaan niitä vakipaikkoja tipu... nimimerkillä vuosia pätkätöitä tehnyt. Eli joo, mistä ne hienot, joustavat, osa-aikatyöpaikat äideille JA iseille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä niin. Olisihan töissä olossa edut, saisi paremmin rahaa jne. Itse kuitenkin haluaisin jäädä äitiysloman jälkeen vielä kotiin hetkeksi, ehkä puoleksi vuodeksi tai jopa kahdeksi. Siitä en kuitenkaan tiedä, tuleeko se koskaan onnistumaan.

   Poista
 4. Tässä sulle haaste :)) http://deardiaryilovemyson.blogspot.fi/2012/11/haaste.html

  VastaaPoista

Haleja <3