lauantai 6. lokakuuta 2012

Päivärytmiä

Niin mitä rytmiä?
Meidän päivärytmi on sekaisin lyhyesti sanottuna. Poika käy tosi myöhään yöunille ja nukkuu 6h yöunet, joiden aikana herää kerran. 
Aamulla herätään aikaisin, jaksetaan valvoa tunti ja taas nukahdetaan pariksi tunniksi. Lisäksi meillä otetaan monet pienet torkut päivän aikana, mutta vain satunnaisesti kunnon pitkiä päikkäreitä.
 Syömisrytmi nyt on suunnilleen päivästä toiseen sama, sapuskaa menee edelleen ihan kiitettävästi ja syödään 3-4h välein( joskus harvemmin ja joskus tiheämmin, riippuen paljonko on kerrallaan syöty)

Halusiko joku heittää vinkkiä, miten saisi esimerkiksi yöunille menoa siirrettyä aikaisemmaksi?
Ollaan yritetty tehdä iltatoimia aiemmin ja laitettu poitsu omaan sänkyyn nukkumaan, mutta eipä hän malta nukkua. Myöskään viereen ei malta nukahtaa. Joten yöunille käydään lähempänä keskiyötä.
Ollaan myös yritetty pitää poitsua iltaisin enemmän hereillä ja touhuta paljon, jotta väsähtäisi sitten helpommin kun rauhoitutaan tekemään iltatoimia. Mutta ei. 
Taitaa olla iltaeläjä tämä meidän rakkauspakkaus. :)

Meillä myös poitsu luttuuttaa nyrkkiään oikein hanakasti ja kuolaaminenkin on päässyt iloksemme.
Nyt poitsu viettelee taas vuorostaan isimiehen kanssa laatuaikaa kera lelujen. 
Eilenkin illalla leväytettiin lattialle peitot ja kaikki lelut ja tutkailtiin niitä porukalla. Kyllä oli pikkumiehellä silmät suurellaan kun näytettiin erilaisia värikkäitä leluja.

Tänään ollaan vietetty kotipäivää, minusta on ollut outoa kun ei ole tarvinnut lähteä hoitamaan mitään asioita, vaan on saanut keskittyä ihan rauhassa näihin rakkaisiin ja itseensä.
Huomenna taitaa olla myös luvassa samanlainen päivä, mutta ensiviikko onkin hulinaa ja vilinää, kun täytyy muistaa hoitaa kaikkia asioita ennen lauantain ristiäisiä.

Sain kun sainkin tänään värjättyä hiukseni, joten se on nyt poissa tehtävien listalta.

9 kommenttia:

 1. Päivärytmi ois jees. voin lohduttaa sanomalla et kyl ne viimestään teininä nukkuu. meillä kans ihan perseellään kaikki rytmit kun herää tunnin parin välein yöllä syömään ja päivällä lähes sama homma. hermot menee ehkä aika helposti kun ei voi päivällä sit ite nukkua ees päikkäreitä. mä otan kans vinkkejä unihommiin ihan mielellän vastaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps!
   Nyt kun sain tämän eilen kirjoitettua alkoikin poitsu nukkumaan ajoissa, kuitenkin yöllä herättiin kahteen kertaan, mutta aamulla noustiin ylös _vasta_ yhdeksältä. :D
   Olis kyllä jees saada rytmi kuntoon, mutta siihen nyt varmaan menee vielä aikaa, helpompi varmaan rytmittää sitten kun poitsu on hieman vanhempi. :)

   Poista
 2. En tiiä pystyykö nuin pienen vauvan päivää edes rytmittämään, meillä ainakin "rytmi" heitteli niin paljon joka päivä. Neuvolassa sanoivat, että kyllä se ajan kanssa asettuu. Nyt vauva on 5kk ja rytmi on paljon säännöllisempi, nukkumaan menee 20, herää yöllä syömään 1-2x ja aamulla herätään 7-8 välillä. Päikkärit on säännöllisen epäsäännölliset, ei oo tullu katsottua kelloa monelta menee nukkumaan ja monelta herää, mut on yhdet pitkät (3-4h) päikkärit ja parit 30-60 minuutin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä tuossa onkin tuo "niin mitä rytmiä", ei varmasti pystykkään rytmittämään kunnolla. Olisi kiva, jos jotenkin saisi yöunille meno siirrettyä aikaisemmaksi. Ei auta kun odottaa, eiköhän tämä ajankanssa onnistu pojan kasvaessa. :)

   Siellähän teillä on oikein kiva rytmi jo! :)

   Poista
 3. Meillä ei sillon kun Eemi oli 1-2 kk niin ollut mitään rytmiä oikein. Nukkumaan se kävi yleensä 23-01 ja se oli ärsyttävää! Sit jossain vaiheessa se nukkumaan meno aikaistui ensin kello 22:teen, sitten 21:hteen ja nyt 4-kuisena Eemi on käynyt jo varmaan reilun kuukauden verran 19-20 nukkumaan :) Se ottaa aikansa, mutta kyllä se fiksu rytmi sieltä löytyy!

  VastaaPoista
 4. Ootko kokeillut, että rauhottuuko poika yöunille helpommin jos hänet kapaloi? Meillä muksu on tällä tavoin rauhottunut ja nukkumaan saatu helpommin. Lisäksi ollaan vaan viety joka ilta vauva samaan aikaan sänkyyn ja yövalo päälle. Aluksi huoneessa joutui käymään monta kertaa rauhottelemassa ja tuttia antamassa uudestaan suuhun, mutta viikon jälkeen lapsi oli jo oppinut mitä illalla tapahtuu ja kun kapaloon laitetaan niin ei mene kauaa, kun pikkuinen jo tuhisee unituhinaa ja ihan itsekseen on nukahtanut. Kapalo tosin on aamuun mennessä hellittänyt ja vauva löytyy sängystä mitä hulluimmista asennoista, mutta ainakin se tuo turvallisuutta sen verran että lapsi nukahtaa eikä käsillään raavi itseään tai ota tuttia itse pois suusta vahingossa ja iltaitkutkin ovat vähentyneet huomattavasti siihen verrattuna jos lastamme ei kapaloi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kokeillut, mutta ei viihdy tämä poitsu kapalossa tai sitten en van saa kapaloitua oikein. Nimittäin ei mene kauaa kun on poika saanut itsensä "vapaaksi" kapalosta. :D
   Meillä kans on yövalo päällä, kun poika laitetaan nukkumaan ja toistetaan joka ilta samat hommat. :)

   Poista
 5. Meillä ainakin päivät helpottui kun aloin nukuttamaan vaunuissa ulkona parvekkeella. Muuten ottaa sisällä juuri noita (ärsyttävän) lyhyitä torkkupätkiä. Ulkona vaunuissa vetää jopa 3 tunnin tirsoja, saa itsekin sit tehtyä jotain tai nukuttua myös. Poitsu nyt 2 kk. Vaunukoppaan laitan sit kun alkaa unikitinä eikä tissi maistu, en niinkään aina samaan aikaan päivästä. Aluksi kyllä kitisi siellä vaunuissakin ja heräs heti kun heijaus loppu, mutta sitkeesti vaan heijasin uudestaan uneen enkä nostanut ylös. Nyt nukahtaa jo melkein samoin tein kun laitan vaunukoppaan. 3 kertaa yleensä päivässä nukkuu ulkona päikkärit, joko sit parvekkeella tai kun käydään asioilla/lenkillä.

  Mutta joo, vauvan kanssa mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans vaunut on kovasana. Kun aletaan laittamaan haalaria päälle ja suunnataan kohti vaunuja nukahtaa poitsu yleensä. Vaunuissa sitten lenkeillä ja kaupungilla ollessa nukkuu ihan hyvin.
   Nyt viime päivinä on alkanut tasaantumaan päiväunet, ettei enää oteta moniakaan lyhyitä torkkuja vaan aamulenkin jälkeen nukutaan parituntia ja iltapäivästä samoin. :)

   Poista

Haleja <3