sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Imetys ongelma

Melkein voisi sanoa että mikä imetys?
Ongelma yksinkertaisesti = Maidon tulo on vähentynyt niin paljon että sain sitä pumppaamalla 20ml! MIETTIKÄÄ. 
Kyllä, tähän on syynä se, että rinnat olivat auki, jolloin Tomas söi enemmän pulloa ja korviketta, myös maalla ollessaan isovanhemmat halusivat syöttää poikaa, taas siis pulloa. Ja ei, eihän pullo äidinmaitoa sisältänyt, vaan sitä niin helposti ja nopeasti saatavaa korvikemaitoa. 

Tokihan myös silloin maalla ollessa poika sai rintaa, mutta huomattavasti vähemmän kuin kotona ollessa. Oma vikani.

Nyt ottaa päähän ja alkaa stressaamaan, kun oman maidon tulo on noin vähentynyt, melkein loppunut. Mietinkin jo, että lopetanko nyt sitten tähän, haluaisin imettää, mutta eihän tuollainen määrä tee lapsen kun äkäiseksi.

Mähän olin alusta asti sitä mieltä, että jos ei onnistu niin sitten ei onnistu. Nyt kuitenkin harmittaa ihan suunnattomasti. Siinä on kuitenkin se jokin, saa olla kaksin ihanan pienen  vauvansa kanssa..
Tulee taas se ihana epäonnistumisen fiilis. Oonko mä nyt "paska mutsi". Argh.

Nousisko tuota maitoa nyt kuitenkin vielä enemmän jos pumppailisin ahkerasti? 
Vai oliko tää nyt tässä?
Ärsyttää.


13 kommenttia:

 1. Nouseehan se maito jos jaksaa imettää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole jaksamisesta kyllä kiinni tämä. Eli, ei muuta kun sitten vaan pumppaamaan ahkerasti ja pojalle tissiä suuhun vaan vaikkei heti taas kunnolla tulisikaan.:)

   Poista
 2. Mulla loppui maidon tulo kun aloitettiin korvike mut nyt sitä on alkanut taas tihkua kun kokeilin pari kertaa imettämistä. Pumppaamalla en itekään saa enää kuin pari tippaa mut en mä siitä jaksa huolehtia. Poika on todella tyytyväinen korvikemaitoon, rinnasta sai raivareita kun ei tullut kerralla tarpeeksi. Oon nyt ollut kahden vaiheella, että alkaisinko taas imettää mutta korvikkeellakin saa ihan yhtä terveen lapsen kasvatettua kuin rintamaidollakin. :) Alkuviikkoinahan se rintamaito on tärkein, kun lapsi saa kaikki vasta-aineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täällä kans Tomas on saanu raivareita kun ei tule tarpeeksi. Ja ei Tomas ole mitenkään huonosti koskaa korvikemaitoon reagoinut. Yritän nyt vielä tiuhaan pumppaamalla ja imettämällä, jospa maitoa taas alkaisi tulla tarpeeksi. Tai edes enemmän kuin nyt.. :D

   Poista
 3. Tämä olis voinu melkein olla mun kirjottama! Sama ongelma. Pumppaamalla saan enää hädin tuskin 20ml, välillä ei edes sitä... Vaikka mulla on sähköpumppukin.
  Imetys pelkästään ei riitä neidille kun ehkä kerran päivässä, melkein aina jää nälkäiseksi ja saa tissiraivareita :/ kerralla syö pullosta 100-180ml, keskimäärin yleensä jotain 150. Niin en kyllä usko että rinnasta saisi ikinä niin paljon. Oon kyllä kuullut, että lapsi saa aina paljon paremmin tissistä, kun mitä määriä pumppaamalla saa, että varmasti enemmän kuin sen 20ml.

  Mäkin oon nyt kahden vaiheilla, millon lopettaisin imetyksen... Stressi varmasti puolittuisi. Aamuimetyksestä luopuminen olisi varmasti vaikeinta, on niin helppoa itse jatkaa lepäilyä kun nostaa tytön sängystään tissille...

  Tsemppiä ja muista, että imetys ei ole hyvän äitiyden mittapuu!

  VastaaPoista
 4. Hei, ei toi pumppaaminen välttämättä kerro mitään! Mulla tulee maitoa runsaasti, mutta välillä saan ihan hiki hatussa pumpata että saisin edes yhden syöttökerran maidot pulloon ja välillä pumpatessa maito tuntuu yksinkertaisesti loppuvan.

  Mä oon antanut vauvan viihtyä rinnalla niin kauan ja usein kuin vain on viihtyäkseen + yritän syödä yli oman tarpeen ja juon jatkuvasti vettä. Välillä menee tuntikin imettäessä - rasittavaa ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta kannattaa. Meilläkin tyttö saa melkein päivittäin raivareita rinnalla, en tiedä mistä johtuu kun ainakin sitä maitoa tulee... Ehkä teilläkään ei raivarit johdu liian vähäisestä maidontulosta vaan jostain muusta?

  Tostahan tulee kai helposti kierre, että antaa vauvalle korviketta -> vauva on vähemmän rinnalla -> maitoa tulee vähemmän -> korviketta annetaan taas enemmän jne. Luin just hyvän artikkelin aiheesta, http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=101&Itemid=165

  Ahkerasti vaan poika rinnalle, ehkä se auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps. Meillä raiavareita tulee nyt siitä syystä kun maitoa ei tule tarpeeksi (aiemmin tuli suihkuamalla jonka vuoksi oli raivareita:D).
   Mutta teen näin, tänäänkin olen ottanut poikaa rinnalle vaikkei nälkäiseltä olekkaan vaikuttanut. Jospa se tästä! :)

   Poista
 5. Pumppaaminen ei tosiaankaan kerro mitään siitä oikeesta maidon määrästä. Kantsii kokeilla imetyksen jälkeen käsillä vähän lypsää imetettyä rintaa ja jos sieltä heruu vielä niin maidon pitäis riittää. laatu voi olla sit toista kun meillä ainakin maha meni kipeeks jos mä söin ruisleipää ym. ja sit sitä kitistiin. tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. :) No täytyy yrittää nyt saada maitoa ensin riittämään edes yhdelle syönti kerralle, sekin on jo parannus. :)

   Poista
 6. Mulle myös kerrottiin esikoisen aikaan neuvolassa, että se määrä mikä tulee pumppaamalla voi olla ihan eri kuin mitä vauva saa suoraan rinnasta. Mä tietämättömänä olin ihan huolissani kun ihmettelin, että elääkö vauva oikeasti tuolla määrällä (yleensä joku vajaa 50ml) per kerta... Ja viihtykin vaan rinnalla korkeintaan 5min.
  Ei kannata ottaa paniikkia, tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 7. Juu, pumppu ei kerro mitään... ja pumpulle on erityisen vaikea "herua" jos vähänkään stressaa sitä määrää mikä sieltä tulee. Itsellä loppuu kuin seinään maidon tulo pumppaamalla jos alan stressaamaan millilitramääriä :D

  Imetystukilista.net sivuilta saa imetykseen liittyvissä ongelmissa apua, jos joskus tarttee... kyseessä voi olla myös esim. ikään kuuluvat rintaraivarit, jotka ei liity maidon riittämättömyyteen vaan esim. siihen että vauva on hämääntynyt pullosta. Tai suuttuu kun tissistä tulee eri nopeudella kuin pullosta. :)

  Imetät vaan ja pumppailet niin tuskin tarvitsee luopua imetyksestä, jos et halua.

  VastaaPoista

Haleja <3