maanantai 3. syyskuuta 2012

Jatketaampas täällä

Ensinnäkin kiitos mukavista kommenteista ja sähköposteista teille!
Toivottavasti kutsut tuli kaikille perille.

Ja anteeksi, luovutin tuon bannerin suhteen.
 Ei yksinkertaisesti ole aikaa tehdä sitä, joten jospa nyt pärjätään tällä ja tehdään sitten banneri kun aika riittää.

Me nyt sitten jatketaan täällä salasanan takana, mukavampi kun nyt tietää edes suunnilleen ketkä lukee blogiani ja nyt sitten toivottavasti uskaltaa kirjoitella vähän eri tavalla, ilman että saan hirveitä vihoja päälleni. Lukijoissa on myös tuttuja joukossa, joten toivon, että nämä jutut pysyvät kuitenkin vain täällä blogin puolella.

 Saa nähdä myös saadaanko Tomi mukaan kirjoittelemaan,
 ainakin asiasta on kotona jutskailtu, mutta Tomin kirjoittelu on vielä hieman "mietitään nyt"-vaiheessa.

Ei kannata ottaa nokkiinsa jutuista joita kirjoittelen/kirjoittelemme,
 kirjoitukset ovat kuitenkin omia mielipiteitäni ja näkemyksiäni, voin myös olla väärässä asioissa, samoin voin myös vaihtaa mielipidettäni asioiden suhteen.Ihminen kun minäkin olen.
 Joten mennäänhän edelleen rennolla asenteella.

Nämä ekat viikot äitinä on opettanut niin paljon kaikkea uutta.
Olen joutunut muuttamaan mielipiteitäni ja periaatteitani jo useaan kertaan, mutta mitäs tuosta, ekaa kertaahan tässä ollaan äitinä, joten mitenkä sitä kaikkea voisikaan tietää valmiiksi.
 Kuitenkaan ne jutut mitkä toisilla toimii, eivät välttämättä toimi meillä.
Sempä vuoksi ei olla oltu pipo kireällä menossa oppaiden mukaan, vaan ollaan kokeiltu mitkä jutut meillä toimii ja mitkä ei.
Kuva isomummola reissulta 30.8

Pikkuisella on vatsavaivoja, jotka on meitä nyt kovasti valvottaneet viikon verran.
Masuvaivat alkoivat viikko sitten (?) ja saatiin neuvolatädiltä ohjeita niiden hoitoon, erilaisia asentoja, jumppaliikkeitä jne.
Nämä eivät kuitenkaan auttaneet, joten neuvolatäti suositteli meille tuota cuplaton lääkettä. 
Anoppi sitä meille toikin silloin viime torstaina kun kävivät kyläilemässä torstaina ja ollaan sitä sen jälkeen annettukkin, harmi vaan ettei siitä ole ollut kovinkaan paljon apua.
Kuva viime viikolta. Kylvyn jälkeistä koomailua.

Meillä on nyt yritetty vähentää korvikkeen antamista, mutta huonoin tuloksin.
Oma maito kun ei tahdo riittää sitten millään, vaikka imetän ja pumppaan niin ei sitä vaan tule tarpeeksi.
Tuo pikkuinen kun söisi kokoajan.

 Tänään ukkelilla onkin jo ikää 2vk 1pvä. Oon yrittäny kirjottaa tätä postausta viikon verran joten sori vähän sekavasta aloituksesta. :D

11 kommenttia:

 1. onpas siitä syntymästä jo "pitkä" aika. oon ollu pois koneelta ja oon ihan pihalla :D meinaatko tehä jonku seurantablogin? vai onko sulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä funtsin sitä seurantablogin tekoa, mutta mietin myös että oisko kätevämpi muuttaa toi vanha blogi seurantablogiksi? :D

   Poista
 2. Oletko varma ettei maito riitä? Maidon riittämättömyyden paras merkki on se, että lapsen paino ei nouse, tai jopa laskee. Tuon ikäiset usein on rinnalla TODELLA usein, mutta se yksinään ei ole merkki maidon riittämättömyydestä, vaan ihan normaalia pienen vauvan käyttäytymistä :)

  Kannattaa siis kokeilla ilman korviketta ja imettää vaan just niin paljon kun lapsi haluaa. Jos paino nousee ja pissavaippoja tulee 6-8 päivässä, niin maitoa kyllä riittää, vaikka lapsi käyttäytyisikin sen oloisesti, että ei riitä. Lapsi vaan tilaa lisää maitoa olemalla kauan rinnalla :)

  Mulla ei maito riitä, ja ensimmäiset 2 viikkoa pojan paino laski jatkuvasti, punnittiin useamman kerran viikossa ja käytiin lapsipolilla tutkimuksissa kans, kunnes tuli lääkärin määräys että nyt pitää antaa korviketta. Vasta sen jälkeen poitsu pääsi takaisin syntymäpainoonsa ja nyt painoo on tullutkin oikein hurjasti, alkaa olla jo kädet kipeät kun pikkumies painaa niin paljon ja tuota sitten pitää kanniskella! :D

  Pahoittelen kovasti jos kaikki sanomani jutut on sinulle ihan tiedossa ja esim. lapsen paino on todella laskenut ja sen takia annatte korviketta. Tarkoitus ei ole olla mikään kaikkitietäväinen, vaan jakaa omia kokemuksia :) Korvikkeiden kanssa vaan valitettavasti usein käy niin, että maito oikeasti vähenee siksi että lapsi ei syö rinnalla niin paljoa kun saa korvikettakin, vaikka maito olis oikeasti riittänyt.

  Tsemppiä imetyshommien ja vauva-arjen kanssa, kiitos kovasti kutsusta lukemaan tätä blogia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tässä nyt sitten kun kotiin päästään, tehdä niin että aletaankin hoitamaan hommaa vain imettämällä. Paljon mukavampihan se on lapsenkin kannalta jospa se maito sitten oikeasti riittääkin ja ehkä ne masuvaivat katoavat. :)
   Kiitti siis vinkeistä ja mullahan ei tosiaan kaikki jutut edelleenkään ole tiedossa, valaista siis saa! :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! :-)

  Aiotko tehdä tälle oman sellaisen mistä voi seurata koska päivität?

  Kiitos kutsusta!<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *tälle blogille siis sellaisen seuranta jutun, kirjoitin taas tosi selkeästi äskeisen :/

   Poista
  2. Ääk, ehkä mä väsäsen äkkiä jonkun seurantablogin :)

   Poista
 4. Onpa tosiaan kaunis tuo teidän yhteiskuva! Aivan ihana. :-)

  VastaaPoista

Haleja <3