keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

27.6.2012 / Ajatuksia synnytyksestä

Synnytys on pikkuhiljaa alkanut pyörimään useammin mielessä, nyt toisin en enää stressaa sitä yhtä paljon kuin aiemmin. 
Alkuraskaudessa kauhistelin pelkästään ajatusta koko synnytyksestä. Tokihan tiesin jo kun aloitettiin yrittää lasta, että edessä ses tulee olemaan silloin se ei kuitenkaan ollut niin ajankohtaista. 
Olin varma tuolloin, että vaadin pelkosektiota.

Me ei olla käyty vielä synnytysvalmennuksessa, eikä neuvolassakaan sen suuremmin olla synnytyksestä puhuttu. Kuitenkin kotosalla Tomin kanssa ollaan asiasta keskusteluja käyty ja kaivettu tietoa netistä, se on helpottanut oloa. 
Nämä ajatukset siis tulevat ajalta ennen synnytysvalmennusta, joten nämä varmasti muuttuvat tai ainakin selkenevät valmennuksen jälkeen.

 Mietityttäviä asioita ovat mm
Se, että tuon meidän keskussairaalan oikea synnytysvastaanotto on remontissa, joten me suunnataan sairaalan taakse modulirakennukseen.
 Eli jos en ihan väärin ole tajunnut, niin tällä tarkoitetaan niitä legopalikan näköisiä päällekkäin kasattuja hökötyksiä?Kiva.

Lisäksi mietityttää se, että milläs me lähdetään sitten synnyttämään, kummallakaan kun ei ole ajokorttia, tilataanko taksi, ambulanssi, mennäänkö kävellen vai linkillä. 
Ei ainakaan kävellen, saati linkillä ! :D
Mitäs jos ollaankin Karstulassa tai Äänekoskella käymässä, kun mä alanki poksahtaa?

Nämä siis on oikeastaa ainoat stressaavat tekiät tällähetkellä.

Synnyttää tässä jokatapauksessa täytyy jossain vaiheessa, tavalla tai toisella.
Tomi on lupautunut tulemaan mukaan synnytykeen ja haluaa kuulemma leikata napanuorankin.
Ollaan sovittu, että Tomi kuitenkin pysyy siellä yläpään puolella synnytyksen ajan.

Lisäksi olen puhunut oman äitini kanssa, että haluan hänet heti sairaalaan kun pääsen synnyttämään. On sitten siellä joku tuki ja turva, kun kaikki on sekä minulle ja Tomille uutta ja ihmeellistä.

No itse synnytyksestä seuraavaksi.

 Mä haluan kokeilla aluksi ilman lääkkeitä, mutta varmasti tarvitsen kaikki mahdolliset kivunlievitys keinot tämän matalan kipukynnykseni vuoksi.
Epiduraaliin suhtaudun edelleen varauksella.
 Haluan myös liikkua mahdollisimman vapaasti.
Enkä halua synnyttää täysin valaistussa huoneessa, mielummin hieman hämärässä.
Lisäksi toivoisin, että pääsen mahdollisimman nopeasti takaisin kotiin lapsen kanssa, mikäli kaikki on ok.
Olen myös miettinyt ns. polikliinistä synnytystä, mutta sitä ei suoranaisesti suositella ensikertalaisille(?).
Mä haluaisin kuitenkin mahdollisimman nopeasti kotiin ja aloittaa kunnon arjen.

Ihanteellinen synnytys olisi, nopea ja helppo. Kaikki ovat varmasti sitä mieltä.
 Enkä missään nimessä suostu ottamaan synnytykseen mukaan yhtäkään ylimääräistä(opiskeliaa tms.).

11 kommenttia:

 1. Haaste! http://kiiraslife.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

  VastaaPoista
 2. Ei mun mielestä ensisynnyttäjille ole mahdollista toi polikliininen synnytys. Kannattaa vaan pyytää heti ne lääkärin tarkastukset, ja sanoa että haluatte mahdollisimman nopeasti kotiin. :)

  VastaaPoista
 3. Etkös sä asukin Jyväskylässä? Mä synnytin 2010 K-SKS:ssa ja tykkäsin ihan tosi kovasti! Kätilöt oli aivan ihania, synnytyssalin valaistus minunkin toiveeni mukaan hämärä jne. Paljonhan siellä on opiskelijoita ja mun synnytystä oli hoitamassa kaikenkaikkiaan yksi ihan valmis kätilö ja viisi opiskelijaa. Salissakin toinen oli työharjoittelussa oleva opiskelija, aivan ihana. Ei multa edes kysytty, onko ok että opiskelija hoitaa, hädintuskin edes erotin kuka oli opiskelija ja kuka valmis kätilö. :-D Tosi ammattitaitoisia opiskelijoita.

  K-SKS:ssa ensisynnyttäjät viipyvät vuodeosastolla vähintään kolme päivää ja se oli ainakin silloin ihan ehdoton minimiaika. Varmistavat sillä, että imetys lähtee kunnolla käyntiin ja alakerta lähtee paranemaan. Kyllähän se silloin ketutti, mutta se oli näin jälkeen päin ajateltuna enemmän kuin viisasta. Siellä on sentään melkein täysihoidossa, ei tarvi miettiä tiskejä tai pyykkejä - voi keskittyä vain vauvaan. :-) Polikliininen synnytys ei ollut mahdollinen ensisynnyttäjälle. Niin ja taksilla pääsee, kannattaa ottaa pyyhe messiin. ;-) Onnea matkaan kun sen aika tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Jyväskylässähän me asutaan. Kiitos kommenteistasi. :)

   Poista
 4. Jyväskylässä on kyl hyvä synnyttää! ite synnyin 2011 tammikuussa ja oon positiivisena menossa uudelleen kun oli ihan huippu ihana kätilö vaikka näyttikin ihan 16-vuotiaalta bilehileeltä. ja tykkäsin opiskelijoista osastolla ollessa, ne jotenkin niin intoa puhkuen tekee sitä hommaa toisin kuin ne jotkut pitkän linjan hoitajat yövuorossa.. itteä kans jänskättää se modulirakennus mut ajattelin kysellä siitä ens neuvolassa. kannattaa ihan oikeasti kirjottaa listaan kysymykset mitkä tulee mieleen koska ite en muista niitä koskaan siellä neuvolassa enää kun olis asiantuntija paikalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin täytyy tehdä. :)
   Mulla on varaus kaikkia opiskelijoita kohtaan ja ihan silläkin, että en halua ketään kaveria sinne synnytykseen, niitä kun nuissa opiskelijoissa on! :D

   Poista
  2. Mulla oli yks sellanen opiskelija siellä osastolla, tiedettiin et tunnetaan jostain mut ei saatu päähän mistä. Ja Jyväskylä kun ei mikään iso paikka ole niin tuttujahan on koko sairaala täynnä. Mulla oli mm. mun opettaja huonetoverina synnytyksen jälkeen ja sekin oli ihan mukavaa, että oli "tuttu" niin oli helpompi jutella niitä näitä ja vauvoista kans sekä koulujuttuja. Voihan se olla että me ollaan samaan aikaan synnyttämässä siellä! :D Mulla kun viikkoja on nyt joku 34 eli aika samoissa vissiin mennään :)

   Poista
  3. Niimpä, no eipä täällä voi kyllä missään välttyä tuttujen näkemiseltä. Mulla on menossa nyt rv33+0, elikkä jos satut muhun siellä törmäämään niin tuu vaikka moikkaamaan :D

   Poista
  4. Mulla on tosi surkee kasvojentunnistus-kyky, eli jos tunnistat niin tökkäse! Saatan vaan tuijottaa tyhmänä ja miettiä "onpa tutun näkönen tyttö" ilman että sanon mitään :D Onnea loppumetreille!

   Poista
  5. Sama täällä, joten ehkä tullaan vaan tuijottamaan toisiamme tyhmän näkösenä, mikäli törmätään. :D
   Onnea sullekkin loppuun! :)

   Poista

Haleja <3