maanantai 11. kesäkuuta 2012

11.6.2012 / Neuvolaa rv30+4 ja parisuhdetta

Neuvola kuulumisia rv 30+4 ja taas edellisen käynnin tulokset suluissa.
Rv  30+4, (26+6)
Paino: +80g/vko, (0)
Turvotus: +/-, (-)
RR: 116/79, (121/75)
Pissa: puhdas, (puhdas)
Hb: 128, (ei mitattu)
Sf-mitta: 28cm, (25cm)
Lapsiveden määrä: normaali, (normaali)
Tarjonta: RT, (RT)
Sydämensyke: +145, (+)
Liikkeet: ++, (+)

Tämmösellä masulla käytiin neuvolassa, rv30+4


Mitään ihmeempää ei neuvolassa käyty läpi, sain imetyslehtisen mukaan lueskeltavaksi, supistuksista ja selän kunnosta juteltiin. Mikäli alkaa useammin nuita kipeitä supistuksia tulemaan niin täytyy käydä näytillä, jos selkä kipuilee vielä niin ei passaa mennä töihin. Nukkumisestakin tuumasi, että ei töitä, jos ei kunnolla saa nukuttua/yöt menee katkonaisella nukkumisella. Hei oikeesti, mä oon luullut, että on ihan normaalia tässä vaiheessa raskautta heräillä öisin vähän väliä ja olla nukkumatta. Joutuuhan sitä heräilemään vauvankin kanssa sitten kun se syntyy.

Mun työ on kuulemma niin raskasta. Öh? Mistä kohdalta päiväkotityö on raskasta? Tuumasin kyllä, että töihin haluan mennä, mikäli selkä vaan antaa.

Oli tälläkin kertaa oma neuvolatätskä paikalla, samalla siinä pyöri joku harjoittelija. Harjoittelija oli lähinnä suu kiinni ja tuijotti tyhjyyteen. Jes, se ei ainakaan koskenu muhun!

Synnytysvalmennukseen saatais kuulemma pikkuhiljaa osallistua. Olin suunnitellut, että mentäisiin sinne juhannuksen jälkeen. Täytyykin tsekata kalenteriin tyhjäksi, joku lauantai.

Ja sokereistakin vielä sen verran, mikäli sokerit pysyy näin hyvillä tasoilla kuin tähän mennesssä, saan lopettaa mittailun kokonaan, kuitenkin nyt mittaillaan vielä 1x/vko. :)

Sokereita
Seuraava-aika varattiinkin sitten parin vikon päähän.
Lisäksi, on maailman parasta,Tomi on alkanut muuttumaan isällisemmäksi, huomaavaisemmaksi ja masusta kiinnostuneemmaksi ihmiseksi. 
Jatkuvasti kotona ollessaan silittelee, höpöttelee, tökkii ja tunnustee masua, kyselee liikkuuko vauva paljon. (On tainnu mennä mun napinat perille, siitä että koen olevani ihan yksin tän vauvan kanssa :D)

Lisäksi, Tomi ei enää nuku töiden jälkeen, vaan viettää aikaa mun kanssa paljon enemmän. Käydään kävelyllä useammin kahdestaan, tehdään pieniä ja suuria juttuja yhdessä ja muuta mukavaa. 
Meillä on nyt suhteessa menossa nousukausi ja kun kysyin Tomilta, mistä tällainen muutos, sain vastaukseksi jotakuinkin " On paljon isällisempi olo".
 Tomi siis on alkanut tuntemaan itsensä isiksi! Mä ku luulin, että tää vaihe saavutetaan vasta sitten kun vauva on sylissä.

2 kommenttia:

 1. Aaa, sun ei tarvi mittaa ku aamupala + syömisen jälkee vai ? :) Ite jouduin joka ikisen mitä suuhuni pistin, sitä ennen ja sen jälkee, koko raskauden ajan... aika puuduttavaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen aamupalaa, aamupalan jälkeen, lounaan jälkeen ja päivällisen jälkeen. Muuten ei oo tarvinnu mittailla.
   Sun on sit kyllä täytyny mittailla paljon.:D

   Poista

Haleja <3