sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Mielipide: Sisarusten ikäero

Mua pyydettiin kirjoittamaan tekstiä sisarusten ikäeroista. 
Nytpä päätin tämän tekstin sitten kirjoittaa.
Itsellänihän on kolme nuorempaa sisarusta, vanhemman pikkusiskoni kanssa ikäeroa on 4-vuotta, nuoremman pikkusiskoni kanssa 10- vuotta ja pikkuveljeni kanssa 12-vuotta.
Vanhempi pikkusisko S

Takana nuorempi pikkusisko S ja edessä pikkuveli S
 Itse olen sillä kannalla, että eipä ole väliä paljonko sisaruksilla ikäeroa on. Me olemme kaikki ainakin yhtä läheisiä, vaikka itse olenkin muuttanut pois kotoa kesällä jolloin täytin 16-vuotta.
Jos haluaa hankkia useamman lapsen, niin itse ajattelisin sopivan ikäeron olevan 2-4 vuotta. Tämä siksi, että lapsista olisi enemmän seuraa toisilleen. Ainut vika suuressa +10-vuoden ikäerossa on juurikin sisarusten tapaaminen. Itselläni voi hyvinkin käydä niin ettei tule nähtyä kuukauteen tai kahteenkaan nuita nuorempia sisaruksia.
Siihen on syynä eri paikkakunnilla asuminen ja se, että tuon ikäiset tenavat ovat mielellään reissussa loma-aikoina, joko mummolassa tai vaikka huvipuistossa. Itse taas olen töissä. Enkä autottomana pääse noin vain kulkemaan ja käymään heitä moikkaamassa. 
Tokihan bussit kulkee, mutta bussimatkat mahan+koiran+tavaroiden kanssa kuumassa linja-autossa eivät jostain syystä houkuttele.
Huvittava asia on se, että nyt kun itse olen saamassa lasta, tulee lapsen tädeiksi 17v ja 11v siskoni, sekä enoksi 9v veljeni. Sekä sedäksi Tomin pikkuveli, joka täyttää 18v. 
Kuulostaa hurjalle, kun nuista nuorimmista tulee täti ja eno, eikö? 

Mikä on teidän mielestänne sopiva ikäero lapsille? 
Kuinka suuria ikäeroja teillä on omien sisarustenne kanssa? 

6 kommenttia:

 1. Mä en ole oikeen kauheesti vielä toisen lapsen "hankkimista" edes ajatellut, sillä en vielä tosissaan voi tietää minkälainen fiilis yhden jälkeen on, että haluaako sitä edes :-) Mutta mä luulen, että jos lisää lapsia tahdotaan niin 2 on ehkä meidän luku. Mulla ei ole mitään haaveita pienestä (esim. 1-2 vuoden) ikäerosta, sillä tarkoitus olis mahdollisesti käydä opiskelemassa ammatti lasten välillä, ja se on huomattavasti helpompaa (luultavasti) yhden, kuin kahden kanssa! :-)

  Eli luultavasti jos seuraavaa mietitään, niin ikäeroa tulee mahdollisesti 4+ vuotta. Toki pienessä ikäerossa on plussansa, lapsilla on niin vähän ikäeroa, että niistä on tosi hyvin toisilleen seuraa, mutta on se kyllä varmasti rankkaakin kahden pienen vaippaikäisen kanssa sen pienen hetken. Jos taas isoveli/sisko on 3-4-vuotias, niin helpottaa varmasti vauva-arkea se, että sen ikäinen osaa jo toimia itsekin jonkin verran ja auttaa esim. tilanteissa "haetko vauvalle tutin!" :-) Molemmissa, niin pienessä, kuin suuremmassakin ikäerossa on siis plussansa.

  Mulla on vuoden nuorempi veli, 4 vuotta nuorempi sisko ja 7 vuotta nuorempi veli, enkä näe, että esimerkiksi mun siskon kanssa meillä olis yhtään liikaa ikäeroa! Pienenä leikittiin koko ajan yhdessä ja nytkin kun sisko alkaa olla jo "iso" 16 vee niin tullaan taas huippu hyvin juttuun! :) Meilläkin vauvan nuorin eno on siis vasta 12 v! :-D Hauskaa! Mutta hauskempaa on mun mielestä se, että mun äiti on ollu täti vähän päälle yks vuotiaana :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkään en ole ajatellut toisen lapsen hankintaa, oon aina sanonut että yksi riittää. Saa nähdä jääkö yhteen vai tuleeko joskus myöhemmin toinenkin(niin kuin Tomi haluaisi)

   Teidän äiti on ollut kyllä nuori tätskä! :D

   Poista
 2. Meillä on isosiskon kanssa vuoden ero, pikkuveljen kanssa 3v, pikkusiskon S:n kanssa 7v ja pikkusisko C:n kanssa 10v ikäero. Isosiskon kanssa meillä on ollut aivan ihana lapsuus, kun ikäero on ollut noin pieni. Ollaan touhuttu aina yhdessä ja tehty vaikka mitä ihmeellistä. Nyt kun isosisko on muuttanut 300km päähän on pikkusisko S:stä tullut hirmu tärkeä. Meillä ei tuo 7 vuotta näy paljon missään ja yhteisiä kiinnostuksia löytyy vaikka kuinka paljon. :)

  Meillä pikkuisin pikkusisko oli kans vähän ihmeissään, kun siitä tuli yhdeksän vuotiaana täti. Täti-sana kun kuulostaa niin vanhahtavalta. ;)

  Itse haluan tehdä kaksi ensimmäistä lasta pienellä ikäerolla, sitten käyn varmaan yliopiston ja sitten varmaan lisää lapsia. Haaveena olis kuusi lasta, mutta eihän sitä ikinä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, siinä olisi kyllä ainekset suurperheeseen. :)
   Mitä oot ajatellut yliopistossa käydä?

   Poista
 3. Meitä on viisi lasta, joten jotenkin sitä kaipaa sitä hälinää ja vilskettä sitten omaankin perheeseen. :)

  Haluaisin opiskella luokanopettajaksi. Ainut harmi on, että lähin koulu on 200km päässä, joten pitäisi jättää tämä kaikki tukiverkosto tai rampata pitkiä koulumatkoja. Se onkin yksi syy, miksi en mielelläni vielä kouluun haluakkaan. :(

  VastaaPoista
 4. Meitäkin on viisi lasta. T täyttää 26 M täyttää 20 sitte minä täytän 19 E täyttää 7 ja E täyttää 4 :D Että tällaista meillä. Eli Pikkusiskostani tulee 7 vuotiaana täti ja pikkuveljestäni tulee 4 vuotiaana eno :D

  VastaaPoista

Haleja <3